Sunday, July 21, 2013

Σταθερή ανάπτυξη του ποδηλάτου


Μια μελέτη που παρουσιάστηκε πρόσφατα και αφορά την Ποδηλατική Βιομηχανία στην περίοδο 2013 - 2018, δείχνει πως, σε παγκόσμιο επίπεδο, η τάση της αγοράς θα είναι ...αυξητική.

Η ευαισθητοποίηση του κοινού απέναντι σε έναν πιο δραστήριο τρόπο ζωής, η αύξηση της τιμής των καυσίμων, η αυξημένη κίνηση στις πόλεις αλλά και η αναζήτηση ενός πιο φιλικού προς το περιβάλλον τρόπου ζωής, αναμένεται να επηρεάσουν θετικά την αγορά του ποδηλάτου στα επόμενα χρόνια.
Οι αριθμοί, όπως προκύπτουν από τη μελέτη με θέμα "Ποδηλατική Βιομηχανία, 2015-2018", η οποία υλοποιήθηκε από τον οργανισμό "Research and Markets", δείχνει πως ο τζίρος της παγκόσμιας ποδηλατικής βιομηχανίας αναμένεται να φτάσει στα 49.2 δισ. ευρώ στα επόμενα χρόνια.
Προσιτό μέσο εναλλακτικής μετακίνησης
Η ανάπτυξη του ποδηλάτου ως μέσου αναψυχής από τη μια αλλά και ως μέσου εναλλακτικής μετακίνησης στις σύγχρονες πόλεις από την άλλη, είναι τα στοιχεία που πρόκειται να επηρρεάσουν θετικά την ποδηλατική βιομηχανία. Από την άλλη, η ίδια η βιομηχανία του ποδηλάτου αντιμετωπίζει κάποιες σοβαρές προκλήσεις, όπως η αύξηση της τιμής των πρώτων υλών αλλά και η αύξηση της χρήσης μοτοσυκλετών. Όμως, οι πολιτικές των κυβερνήσεων για ενέργειες με στόχο τη μείωση των ρύπων, του θορύβου και της κίνησης στις πόλεις, αποτελούν επίσης έναν καθοριστικό παράγοντα για την ανάπτυξη της χρήσης του ποδηλάτου στους δύο πυλώνες που ήδη αναφέραμε - την αστική μετακίνηση και την αναψυχή.

Παγκόσμια ανάπτυξη
Η έρευνα αναλύει την παγκόσμια ποδηλατική βιομηχανία και αναλύει τις τάσεις, τη δυναμική των εταιριών, τα κέρδη και τα κόστη στη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο, παρέχοντας επίσης και πληροφορίες για επιχειρηματικές ευκαιρίες στην επόμενη πενταετία.
Η έρευνα ασχολείται με την πλευρά της κατανάλωσης καθώς περισσότερο από το 80% των πωλήσεων στη βιομηχανία ποδηλάτου αφορά στον ιδιωτικό τομέα.
Οι εταιρίες που αναφέρονται στην έρευνα είναι οι: Accell Group, Dorel Ind, Giant Manufacturing Co. Ltd, Merida Industry Co. Ltd και Shimano.


Source:http://actionbikesgreece.wordpress.com/2013/07/15/%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%AE-%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%80%CF%84%CF%85%CE%BE%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%BB%CE%AC%CF%84%CE%BF%CF%85/

No comments:

Share |