Wednesday, July 17, 2013

Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων: «Χρυσή» η Σκεύη Ανδρέου

Στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου ανέβηκε η Σκεύη Ανδρέου στο 12ο Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων, ύστερα από την εντυπωσιακή...
εμφάνιση που πραγματοποίησε, στον τελικό των 100 μέτρων. Κατέκτησε την πρώτη θέση με επίδοση 11.76 (+0.5 ταχ.αν.), βελτιώνοντας ακόμη περισσότερο την ατομική της επίδοση που σημείωσε στον προκριματικό της προηγούμενης μέρας όπως επίσης και το Παγκύπριο Ρεκόρ Κορασίδων. Η Κυπριακή αποστολή πανηγύρισε όλη μαζί το μετάλλιο της Ανδρέου και μαζί με τους Ελλαδίτες που βρίσκονται στην Ουτρέχτη–αθλητές και φιλάθλους- έκαναν έντονη την παρουσία τους στην τελετή απονομής.

Λίγο αργότερα η «χρυσή» νικήτρια δήλωνε : «Είμαι κατενθουσιασμένη και υπερευχαριστημένη με την παρουσία μου στην Ουτρέχτη. Ήρθα εδώ με στόχο το μετάλλιο. Οι επιδόσεις έδειχναν ότι αυτό ήταν εφικτό, αλλά δεν περίμενα να κερδίσω με τόση άνεση. Αν δεν καθυστερούσα στην εκκίνηση μπορούσα για ακόμη καλύτερο χρόνο. Είναι πολύ σημαντικό για μένα να ξέρω που βρίσκομαι σε σχέση με τις αθλήτριες που βρίσκονται στην ίδια ηλικία με μένα. Το Ολυμπιακό Φεστιβάλ εδώ στην Ουτρέχτη ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία και μια σημαντική διοργάνωση. Τώρα οι απαιτήσεις μεγαλώνουν. Θα δώσω το παρόν και στο Ευρωπαϊκό Νέων στην Ιταλία (U19), σε δύο μέρες, αλλά δεν ξέρω αν προλαβαίνω να ξεκουραστώ».

Από τις 28 αθλήτριες που συμμετείχαν στον αγώνα, καμία δεν κατάφερε ούτε στον προκριματικό, ούτε στον ημιτελικό, αλλά ούτε και στον τελικό να κατέβει τα 12 δευτερόλεπτα σε αντίθεση με την Ανδρέου, η οποία τα κατέβηκε και τις τρεις φορές, σημειώνοντας διαδοχικές ατομικές επιδόσεις, αλλά και νέα Παγκύπρια ρεκόρ Κορασίδων. Στους αγώνες είχαν δικαίωμα συμμετοχής αθλήτριες που γεννήθηκαν τα έτη 1997 και 98.

Στον ημιτελικό η Ανδρέου ήταν πρώτη στη σειρά της, σημειώνοντας με διαφορά τον καλύτερο χρόνο απ’ όλες τις αθλήτριες (11.73), ο οποίος όμως σημειώθηκε με ευνοϊκό άνεμο +2.6 κάτι που δεν επιτρέπει να καταγραφεί ως ρεκόρ.

Η Ανδρέου αναχωρεί το μεσημέρι της Τετάρτης από την Ουτρέχτη, για να μεταβεί στο Ριέτι της Ιταλίας, για να λάβει μέρος στο 22ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων U19, που θα διεξαχθεί από 18-21 Ιουλίου.

Στο Τζούντο οι δύο αθλητές που αγωνίστηκαν έχασαν στον πρώτο τους αγώνα και αποκλείστηκαν από τη συνέχεια του αγωνίσματος. Ο Χρίστος Τρικωμίτης στην κατηγορία 55Kg< αντιμετώπισε στους «16» τον Ντενίς Βιέρου από τη Μολδαβία και έχασε με 0-1 στα σημεία, ύστερα από ένα «γιούκο» που κέρδισε ο αντίπαλος του στο μέσο περίπου του αγώνα. Η Ευδοκία Χατζηαδάμου στα 48Kg<, δεν μπόρεσε να κάνει κάτι καλό απέναντι στην Τζεστίνα Κουτκάιτε αφού βρέθηκε να κυνηγά την αντίπαλο της ύστερα από «βαζάρι» στο ξεκίνημα του αγώνα, ο οποίος τελείωσε με «ιππόν» που πέτυχε η Λιθουανή αντίπαλος της.

Συνέχεια με τρεις αθλητές στο Στίβο

Η 3η μέρα του αγωνιστικού προγράμματος περιλαμβάνει τρεις Κυπριακές συμμετοχές στο Στίβο. Σημαντικότερη είναι η παρουσία της Καλλιόπης Κουντούρη στον τελικό των 400 μέτρων, όπου θα προσπαθήσει να ανέβει στο βάθρο. Για να το πετύχει, ίσως θα πρέπει να βελτιώσει την ατομική της επίδοση, ωστόσο κάτι τέτοιο φαίνεται δυνατό με βάση την εμφάνιση της στους προκριματικούς, αλλά και με βάση τους χρόνους που πέτυχαν οι άλλες αθλήτριες που συμμετέχουν στον τελικό. Η Κουντούρη μπήκε στον τελικό με χρόνο 56.24 που αποτελεί την καλύτερη φετινή της επίδοση, και που ήταν ο 4ος καλύτερος των προκριματικών. Ο τελικός θα διεξαχθεί στις 18.55 το απόγευμα.

Νωρίτερα ο Τάσος Βασιλείου θα διεκδικήσει την πρόκριση του στον τελικό των 400μ. μετ’ εμποδίων μέσω των δύο προκριματικών σειρών (16.10). Ο Βασιλείου θα αγωνιστεί στη 2η προκριματική σειρά και με φετινό 54.84 έχει τον τρίτο καλύτερο χρόνο από τους επτά αθλητές που συμμετέχουν. Συνολικά στο αγώνισμα συμμετέχουν 14 αθλητές και στον τελικό θα περάσουν οι τρεις πρώτοι από κάθε σειρά και οι δύο με τον καλύτερο χρόνο.

Η 3η συμμετοχή στο Στίβο είναι από τη Γαβριέλλα Φελλά στη Σφαιροβολία. Ο προκριματικός θα διεξαχθεί σε δύο γκρουπ των εννέα αθλητριών. Η Φελλά συμμετέχει στο Β΄ γκρουπ έχοντας την 16η επίδοση από τις 18 αθλήτριες που συμμετέχουν. Ο αγώνας της θα ξεκινήσει στις 18.50.

Source: http://www.shootandgoal.com/page.php?bid=4&id=72674

No comments:

Share |