Monday, January 7, 2013

To ενδιαφέρον της για το Τ.T. επιβεβαιώνει η Alpha Bank

Το καταρχάς ενδιαφέρον της για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο επιβεβαιώνει με ανακοίνωσή της η Alpha Bank. Όπως επισημαίνει η τράπεζα, επί του παρόντος δεν είναι δυνατό, εκ του νόμου και βάσει συμβατικής προβλέψεως, να παράσχει οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία.

 Νωρίτερα το Reuters, επικαλούμενο τραπεζική πηγή, ανεφερε ότι τρεις από τις μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες (ΕΤΕ, Alpha, Eurobank) καθώς και η μικρότερη ανταγωνίστριά τους Attica Bank κατέθεσαν μη δεσμευτικές προσφορές για το υγιές κομμάτι του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Η διαδικασία πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο ώς το τέλος του μήνα, σύμφωνα με τις επιταγές του μνημονίου που προβλέπει τη διάσπαση και την απόκτηση του «καλού» Τ.Τ. από άλλη τράπεζα. Σύμφωνα με την έκθεση ανακεφαλαιοποίησης, το Τ.Τ. χρειάζεται 3,74 δισ. ευρώ για να καλύψει τις ανάγκες του στο τέλος του 2014.

Η τράπεζα είχε ζημίες από το PSI ύψους 3,44 δισ. ευρώ, με προβλέψεις για το PSI 566 εκατ. ευρώ, ενώ οι εκτιμώμενες ζημίες από πιστωτικό κίνδυνο υπολογίστηκαν στο 1,48 δισ. ευρώ, με τις σχετικές προβλέψεις να φθάνουν το 1,28 δισ. ευρώ.

 source: naftemporiki.gr
Share |