Wednesday, January 16, 2013

Εκθόδηκε το διάταγμα για πλαφόν στο γάλα

Εκδόθηκε το διάταγμα του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νεοκλή Συλικιώτη που επιβάλλει πλαφόν στην χονδρική και λιανική τιμή πώλησης του γάλακτος. Σύμφωνα με το διάταγμα, η συσκευασία του ενός λίτρου θα πωλείται στη χονδρική 1,32 ευρώ , και στη λιανική 1,41. Η συσκευασία του 1 ½ λίτρου θα πωλείται στη χονδρική 1, 93 και στη λιανική 2, 06 ευρώ .

Η συσκευασία των δύο λίτρων θα πωλείται 2,52 ευρώ στη χονδρική και 2, 69 στη λιανική. Οι τιμές θα ισχύουν απο αύριο, αφού πρώτα θα δημοσιευτεί στην επίσημη εφημερίδα. Το διάταγμα θα έχει ισχύ 45 ημερών και κατά τη διάρκειά του, ο Νεοκλής Συλικιώτης αναμένει πως τα εμπλεκόμενα μέρη θα κάνουν δεύτερες σκέψεις για τις προτεινόμενες αυξήσεις, προειδοποιώντας πως οι αυξήσεις θα αποβούν μπούμερανγκ για την εγχώρια αγορά.

 Σημειώνεται ότι ο κ. Συλικιώτης δήλωσε ότι στόχος είναι η διατήρηση της τιμής στα υφιστάμενα επίπεδα με στόχο τόσο την προστασία του καταναλωτή όσο και της εγχώριας παραγωγής γάλακτος. Εξάλλου, σε χθεσινές του δηλώσεις, ο κ. Συλικιώτης είπε ότι η περίοδος ισχύς του διατάγματος παρέχει την ευκαιρία σε όλους τους εμπλεκομένους να κάνουν δεύτερες σκέψεις.

 source: sigmalive.com
Share |