Tuesday, October 30, 2012

NYSE: Έκτακτο σχέδιο για να ανοίξει η αγορά αύριο

Το NYSE Euronext ανακοίνωσε ότι θα δοκιμάσει σήμερα έναν νέο έκτακτο σχέδιο προκειμένου να μπορέσει να γίνει επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων αμερικανικών μετοχών, οι οποίες έχουν σταματήσει λόγω του τυφώνα Sandy, ενώ παράλληλα δήλωσε πως το περίφημο trading floor δεν έχει υποστεί ζημιές από το πέρασμα του τυφώνα.

 Οι αμερικανικές αγορές θα παραμείνουν και σήμερα κλειστές –για δεύτερη ημέρα- με την Wall Street να στρέφει την προσοχή της στο εάν οι αγορές θα μπορέσουν να ξεκινήσουν και πάλι να λειτουργούν την τελευταία ημέρα συνεδριάσεων για αυτόν τον μήνα. Η αυριανή ημέρα, η τελευταία του Οκτωβρίου είναι σημαντική για τις διαπραγματεύσεις, διότι είναι η ημέρα που οι traders τιμολογούν τα χαρτοφυλάκιά τους.

 Οι αγορές ομολόγων θα είναι επίσης κλειστές σήμερα, με τους traders να στοχεύουν σε άνοιγμα της αγοράς και πάλι την Τετάρτη. Σημειώνεται ο τυφώνας ανάγκασε τις αρμόδιες αρχές να κλείσουν για πρώτη φορά μετά 27 χρόνια το αμερικανικό χρηματιστήριο για λόγους που σχετίζονται με τις καιρικές συνθήκες, εν μέσω περιόδου ανακοίνωσης αποτελεσμάτων. Μάλιστα, είναι η πρώτη φορά μετά το 1888 που το χρηματιστήριο θα παραμείνει κλειστό για δύο μέρες λόγω καιρικών φαινομένων. Λόγω του κλεισίματος, αρκετές εταιρείες θα καθυστερήσουν τη δημοσιοποίηση των τριμηνιαίων τους αποτελεσμάτων.

 Αν τα κεντρικά γραφεία και το trading floor του NYSE δεν καταφέρουν να ανοίξουν την Τετάρτη, τότε οι διαπραγματεύσεις σε τίτλους που είναι εισηγμένοι στον NYSE θα εκτελεστούν στο χρηματιστήριο Arca, όπως ανέφερε το NYSE τη Δευτέρα. Το NYSE Arca θα δώσει τη δυνατότητα στις εταιρείες να τεστάρουν σήμερα τις δημοπρασίες της έναρξης και της λήξης, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

 source: euro2day.gr
Share |