Tuesday, September 25, 2012

Περικοπές 10.000 εργατικών θέσεων εξετάζει η Sharp


Τόκιο (Dow Jones) – Η Sharp Corp. έχει καταθέσει ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης στους πιστωτές της, που περιλαμβάνει και τη μείωση 10.000 υπαλλήλων στην Ιαπωνία και στο εξωτερικό, δήλωσε άνθρωπος που γνωρίζει το σχέδιο.

Σύμφωνα με το πλάνο, η εταιρεία καταναλωτικών ηλεκτρονικών ειδών με προβλήματα ρευστότητας, σχεδιάζει να μειώσει τους μισθούς και να «ξεφορτωθεί» τα εργοστάσιά της στο Μεξικό, την Κίνα και τη Μαλαισία. Οι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί έχουν ζητήσει από τη Sharp να καταθέσει ένα σχέδιο παρουσιάζοντας τη στρατηγική με την οποία η εταιρεία θα επιστρέψει από μόνη της στην κερδοφορία από τις υψηλές ζημιές, καθώς οι διαπραγματεύσεις με τον κολοσσό από την Ταϊβάν, Hon Hai Precision Industry, τραβάνε πολύ.

Οι τράπεζες, μεταξύ των οποίων οι Mizuho Corporate Bank και Bank of Tokyo Mitsubishi, σχεδιάζουν να δανείσουν περί τα 360 δισ. γιεν συνολικά στην ιαπωνική εταιρεία, ανέφερε η πηγή που γνωρίζει την υπόθεση. Η Sharp έχει δηλώσει πως βρίσκεται σε συνομιλίες με την Intel για μια πιθανή συνεργασία, αναφέρει η ίδια πηγή.

Τον Αύγουστο η Sharp ανακοίνωσε ότι θα περικόψει 5.000 θέσεις εργασίας με βάση το σχέδιο αναδιοργάνωσης. Αργότερα στον ίδιο μήνα, ένα άλλο πρόσωπο που γνωρίζει την υπόθεση, ανέφερε ότι η εταιρεία εξετάζει επίσης την πώληση των εργοστασίων τηλεόρασης στο Μεξικό και την Κίνα, καθώς έτσι θα μειωθεί το εργατικό δυναμικό της κατά 3.000 θέσεις, επιπρόσθετα με τις 5.000 που είναι ήδη προορισμένες για περικοπή.

source: capital.gr
Share |