Friday, April 6, 2012

Ζημίες $9 δισ. σε μία εβδομάδα για 20 κροίσους


Ζημίες $9 δισ. σε μία εβδομάδα για 20 κροίσους





Συνολικά 9,1 δισ. δολ. έχασαν οι 20 πλουσιότεροι άνθρωποι του πλανήτη λόγω των πιέσεων στις χρηματιστηριακές αγορές, που οδήγησαν και στη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του S&P 500 για το 2012.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, ο Μεξικανός Carlos Slim είδε αυτήν την εβδομάδα την περιουσία του να μειώνεται κατά 1,5 δισ. δολ. καθώς οι μετοχές της εταιρίας του America Movil SAB μειώθηκαν κατά 2,2%. Για να μην ανησυχείτε, πάντως, ο 72χρονος Μεξικανός παραμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με προσωπική περιουσία 69,2 δισ. δολ., σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg Billionaires.

Ο δεύτερος στη λίστα των κροίσων, ο Li Ka-Shing, εκτιμάται πως έχασε 144 εκατ. δολ. αυτήν την εβδομάδα καθώς η μετοχή της εταιρείας του, Hutchison Whampo, υποχώρησε 1,1%. Ο Βραζιλιάνος Eike Batista είδε την περιουσία του να μειώνεται κατά 574,4 εκατ. δολ. καθώς η μετοχή της OGX Petroleio & Gas Participacoes SA κατέγραψε πτώση 3%.

Ο Ισπανός Amancio Ortega, ο μεγαλομέτοχος της Industria de Diseno Textil (που μεταξύ άλλων ελέγχει και τη Zara), είδε την περιουσία του να μειώνεται κατά 1,2 δισ. δολ. στα 39,4 δισ. δολ. Όσον αφορά την περιουσία του Bill Gates, αυτήν την εβδομάδα μειώθηκε κατά 558,1 εκατ. δολ., στα 63,2 δισ. δολ.


source: euro2day.gr

No comments:

Share |