Thursday, March 29, 2012

Γερμανία: Νέο ιστορικό χαμηλό για την ανεργία τον Μάρτιο, στο 6,7%



Γερμανία: Νέο ιστορικό χαμηλό για την ανεργία τον Μάρτιο, στο 6,7%

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ (Dow Jones) – Νέα πτώση κατέγραψε η ανεργία τον Μάρτιο στην Γερμανία ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, με το προσαρμοσμένο μέγεθος να υποχωρεί σε νέο ιστορικό χαμηλό παρά την τρέχουσα κρίση χρέους και την αδύναμη ανάπτυξη που καταγράφει το τελευταίο διάστημα η Γερμανία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας, το εποχικά προσαρμοσμένο ποσοστό ανεργίας υποχώρησε στο 6,7% τον Μάρτιο - στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1998 ξεκίνησε η καταγραφεί των στοιχείων – από το μη αναθεωρημένο 6,8% του Φεβρουαρίου.

Εκτιμήσεις των οικονομολόγων έκαναν λόγο για διατήρηση του προσαρμοσμένου ποσοστού ανεργίας στο 6,8%.
«Η τρέχουσα αδύναμη περίοδος ανάπτυξης έχει αφήσει ελάχιστα σημάδια στην αγορά εργασίας», σχολίασε ο επικεφαλής του υπουργείου Εργασίας της χώρας.

Σημειώνεται ότι η γερμανική οικονομία συρρικνώθηκε 0,2% το δ’ τρίμηνο του 2011, σύμφωνα με στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας Destatis που ανακοινώθηκαν τον προηγούμενο μήνα. Η ανάπτυξη ενδέχεται να έχει βγει εκτός στόχου το πρώτο τρίμηνο του 2012, αναφέρει στην μηνιαία έκθεσή της η Bundesbank.

Σε προσαρμοσμένους όρους οι άνεργοι μειώθηκαν κατά 18.000 τον Μάρτιο, έπειτα από καθοδικά αναθεωρημένη πτώση κατά 3.000 τον Φεβρουάριο.

Οικονομολόγοι που έλαβαν μέρος σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires προέβλεπαν ότι ο αριθμός των ανέργων θα υποχωρήσει κατά 10.000.





source: capital.gr

No comments:

Share |