Tuesday, March 27, 2012

Γερμανία: Πτώση για πρώτη φορά στο 6μηνο αναμένεται για τον GfK τον Απρίλιο


Γερμανία: Πτώση για πρώτη φορά στο 6μηνο αναμένεται για τον GfK τον Απρίλιο

Φρανκφούρτη (Dow Jones) – Ο γερμανικός δείκτης για το μελλοντικό καταναλωτικό κλίμα της εταιρείας αναλύσεων GfK, αναμένεται να σημειώσει πτώση τον Απρίλιο εξαιτίας των υψηλότερων τιμών πετρελαίου, μετά από την ανοδική πορεία των τελευταίων έξι μηνών, εμφάνισαν τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από το Reuters.

Ο δείκτης αναμένεται να διαμορφωθεί στις 5,9 μονάδες τον Απρίλιο, επίπεδο χαμηλότερο από τη μη αναθεωρημένη μέτρηση των 6 μονάδων το Μάρτιο και σε αντίθεση με τις προβλέψεις οικονομολόγων στο Dow Jones Newswires, για άνοδο στις 6,1 μονάδες.

Αν και ο δείκτης συνολικά αναφέρεται στο καταναλωτικό κλίμα του επομένου μήνα, οι υποδείκτες –οικονομικών προσδοκιών, προσδοκιών εισοδήματος και αγοραστικής δυναμικής- αναφέρεται στον τρέχοντα μήνα.

Ο υποδείκτης προσδοκιών εισοδήματος υποχώρησε κατακόρυφα το Μάρτιο, εξανεμίζοντας σχεδόν όλα τα κέρδη του προηγουμένου μήνα. Σημείωσε πτώση στις 34,3 μονάδες από τις 41,3 μονάδες το Φεβρουάριο.
Μετά από την πτώση του Φεβρουαρίου, ο δείκτης οικονομικών προσδοκιών σημείωσε άνοδο στις 7,2 μονάδες το Μάρτιο από τις 5,9 μονάδες το Φεβρουάριο.

Ο δείκτης αγοραστικής δυναμικής υποχώρησε ελαφρώς στις 38,6 μονάδες από τις 39,2 μονάδες το Φεβρουάριο.





source: capital.gr

No comments:

Share |