Thursday, March 1, 2012

Σε 4ωρη στάση αύριο οι ελεγκτές


Σε 4ωρη στάση αύριο οι ελεγκτές

Ευθύνες στο Υπουργείο Συγκοινωνιών επιρρίπτουν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας για το αδιέξοδο που προέκυψε και το κατηγορούν για κωλυσιεργία στη συζήτηση των βασικών θεμάτων του κλάδου.

Σε ανακοίνωση της συντεχνίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας αναφέρεται ότι το αδιέξοδο προέκυψε από την επιμονή του Υπουργείου Συγκοινωνιών να επιβάλει ελάχιστο όριο υπηρεσίας και από την άρνησή του να συζητήσει θέματα ουσίας χωρίς προηγούμενη συμφωνία για το ελάχιστο όριο.

Αναφέρεται επίσης ότι οι ελεγκτές ζητούν πραγματικό διάλογο με στόχο να βρεθούν λύσεις που θα αποτρέψουν τις απεργίες και θα επιλύουν οριστικά τα συσσωρευμένα προβλήματα του ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας

Φλουρέντζος: Εκμεταλλεύονται τη θερινή περίοδο
Ο υπουργός Συγκοινωνιών Ευθύμιος Φλουρέντζου απέρριψε τις επικρίσεις των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, ότι το υπουργείο κωλυσιεργεί στη συζήτηση των θεμάτων ουσίας και ότι ευθύνεται για το αδιέξοδο που δημιουργήθηκε.
Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ ο κύριος Φλουρέντζου άφησε να εννοηθεί ότι οι ελεγκτές εκμεταλλεύονται την θερινή περίοδο και την ανάληψη της προεδρίας, προκειμένου να προωθήσουν τα αιτήματά τους.
Αναφερόμενος στην αυριανή στάση εργασίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας ο κύριος Φλουρέντζου τους κάλεσε να αναλογιστούν τις επιπτώσεις που θα έχει στην οικονομία του τόπου και να πάρουν τις αποφάσεις τους.
Ανέφερε επίσης ότι το υπουργείο δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια, κατά την έκφρασή του, αλλά απέφυγε να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Θα γίνουν, είπε, συζητήσεις και με τη Βουλή και με την κυβέρνηση για να δούμε με ποιούς τρόπους θα βοηθήσουμε την κατάσταση.

Οι ελεγκτές έχουν εξαγγείλει για την Παρασκευή τετράωρη στάση εργασίας από το μεσημέρι έως τις 16:00.

Εξήγγειλαν επίσης στάσεις εργασίας στις 7, 12 και 15 Μαρτίου.

source: kathimerini.com.cy

No comments:

Share |