Tuesday, February 7, 2012

Σε περικοπές θέσεων εργασίας προχωρά η Lloyds Banking Group


Σε περικοπές θέσεων εργασίας προχωρά η Lloyds Banking Group

ΛΟΝΔΙΝΟ (Dow Jones)— Τη μείωση περίπου 1.000 θέσεων εργασίας στη Μ. Βρετανία και το κλείσιμο κάποιων γραφείων ανακοίνωσε η Lloyds Banking Group PLC (LYG, LLOY.LN), στο πλαίσιο μείωσης του κόστους και εξορθολογισμού των δραστηριοτήτων.

Η τράπεζα, στην οποία η βρετανική κυβέρνηση κατέχει ποσοστό 41%, ανακοίνωσε τη μείωση 990 θέσεων από τις δραστηριότητες του ομίλου σε τέσσερις περιοχές της Μ. Βρετανίας.

Η Lloyds επεσήμανε πως η πρόθεσή της, όπου είναι δυνατό, είναι να προχωρήσει στις περικοπές μέσω εθελοντικών τρόπων, ωστόσο θα υπάρξουν και κάποιες αναγκαστικού χαρακτήρα.

Τα τμήματα που θα κλείσουν είναι στο Newcastle, Romford και Scunthorpe, ενώ περαιτέρω μειώσεις θα γίνουν και σε γραφείο στο Leeds.

Πρόκειται για τον τελευταίο γύρο περικοπών που ανακοινώθηκαν ως μέρος της στρατηγικής που παρουσιάστηκε από το διευθύνοντα σύμβουλο Antonio Horta-Osorio, που ανέλαβε το 2011. Έπειτα από αυτές τις μειώσεις, η Lloyds έχει μειώσει συνολικά 4.000 θέσεις.

Η τράπεζα σχεδιάζει να μειώσει το ετήσιο κόστος κατά 1,5 δισ. λίρες μέσα σε τρία χρόνια.

Επιπλέον, των περικοπών, η Lloyds σχεδιάζει αποταμιεύσεις μέσω βελτίωσης των διαδικασιών και της τεχνολογίας του, απλοποίησης των επιπέδων διοίκησης και συγκέντρωσης των μηχανισμών στήριξης. Όπως υποστηρίζει η Lloyds, μεταξύ του 2011 και 2014 θα είναι σε θέση να επενδύσει επιπλέον 2 δισ. λίρες για την επέκταση των βασικών δραστηριοτήτων, που περιλαμβάνουν τις Lloyds TSB, Halifax, Bank of Scotland και την ασφαλιστική Scottish Widows.


source: capital.gr

No comments:

Share |