Monday, January 23, 2012

Αλλαγές στη διοίκηση της RIM: Αντικατάσταση των CEOs Mike Lazaridis και Jim Balsillie




Αλλαγές στη διοίκηση της RIM: Αντικατάσταση των CEOs Mike Lazaridis και Jim Balsillie

Σε αναδιάρθρωση της διοίκησής της αποφάσισε να προχωρήσει η Research In Motion έπειτα από ένα μάλλον καταστροφικό 2011 και ώντας πλέον ανήμπορη να ανταπεξέλθει στο σκληρό ανταγωνισμό των Apple και Google (iPhone και Android αντίστοιχα).



Έτσι, η εταιρεία αποφάσισε οι Mike Lazaridis και Jim Balsillie να αποχωρήσουν από τη θέση των διευθύνοντων συμβούλων που κατείχαν για περισσότερο από δύο δεκαετίες δίνοντας τη θέση τους στον Thorsten Heins.


Όπως αναφέρει το επίσημο δελτίο τύπου της εταιρείας, o Thorsten Heins, ο οποίος εντάχθηκε στο δυναμικό της RIM πριν από τέσσερα χρόνια ως μεταγραφή από τη Siemens και μέχρι τώρα διατελούσε ως COO, αναλαμβάνει στο εξής καθήκοντα CEO αλλά και προέδρου της εταιρείας. Μαζί του, ρόλο προέδρου αναλαμβάνει και η Barbara Stymiest.

Ο Mike Lazaridis, ο όποιος ίδρυσε τη RIM το 1984, γίνεται αντιπρόεδρος της εταιρείας, ενώ ο Jim Balsillie παραμένει μεν στο Δ.Σ. χωρίς όμως κάποιο λειτουργικό ρόλο. Οι πρώην CEOs δήλωσαν:

Mike Lazaridis- “Σε κάθε επιτυχημένη εταιρεία έρχεται η στιγμή που οι ιδρυτές της αντιλαμβάνονται την ανάγκη να περάσουν τη σκυτάλη σε νέα διοίκηση. Ο Jim κι εγώ πήγαμε στο Δ.Σ. και τους είπαμε ότι αυτή η στιγμή ήρθε για εμάς.”

Jim Balsillie- “Συμφωνώ ότι αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή να παραδώσουμε τη σκυτάλη και εμπιστεύομαι απόλυτα τον Thorsten, τη νέα διοίκηση και την εταιρεία.”

source: techgear.gr

No comments:

Share |