Friday, December 9, 2011

ΗΠΑ: Σε χαμηλό 10 μηνών το εμπορικό έλλειμμα


ΗΠΑ: Σε χαμηλό 10 μηνών το εμπορικό έλλειμμα


Στα 43,5 δισ. δολάρια, τα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 10 μηνών, συρρικνώθηκε το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ τον Οκτώβριο, αν και οι εισαγωγές από την Κίνα εκτινάχθηκαν σε επίπεδα - ρεκόρ.

Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 10 μηνών συρρικνώθηκε το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ τον Οκτώβριο, αν και οι εισαγωγές από την Κίνα εκτινάχθηκαν σε επίπεδα - ρεκόρ.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το αμερικανικό υπουργείο Απασχόλησης, το έλλειμμα διαμορφώθηκε σε 43,5 δισ. δολάρια, σε αντιστοιχία με τις προβλέψεις των αναλυτών. Ωστόσο, τα στοιχεία για το έλλειμμα του Σεπτεμβρίου αναθεωρήθηκαν σε 44,2 δισ. δολάρια από 43,1 δισ. δολάρια.

Ως αποτέλεσμα, το εμπορικό έλλειμμα του Οκτωβρίου συρρικνώθηκε κατά 1,6% από το Σεπτέμβριο, έναντι διεύρυνσης που ανέμενε η πλειονότητα των αναλυτών.

Οι εισαγωγές μειώθηκαν κατά 1% στα 222,6 δισ. δολάρια, ενώ οι εξαγωγές μειώθηκαν κατά 0,8% στα 179,2 δισ. δολάρια. Εν τω μεταξύ, οι εισαγωγές από την Κίνα ανήλθαν στο ρεκόρ των 37,8 δισ. δολαρίων και οι εισαγωγές από την Ιαπωνία διαμορφώθηκαν στα 12,3 δισ. δολάρια, τα υψηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο του 2008.

source: naftemporiki.gr

No comments:

Share |