Wednesday, November 16, 2011

Πήρε ψήφο εμπιστoσύνης από τη Βουλή η κυβέρνηση Παπαδήμου


Πήρε ψήφο εμπιστoσύνης από τη Βουλή η κυβέρνηση Παπαδήμου


Ψήφο εμπιστοσύνης πήρε η νέα κυβέρνηση από τη Βουλή με 255 "ναι" και 38 "όχι", ενώ ψήφισαν συνολικά 293 βουλευτές. Μεταξύ αυτών που καταψήφισαν είναι ο Τσετίν Μάντατζη και ο Χρ. Κατσούρας τους οποίους δεν διαγράφει το ΠΑΣΟΚ και ο Πάνος Καμμένος της ΝΔ ο οποίος διεγράφη από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, παραμένει όμως μέλος του κόμματος.

Πρωταρχικός μας στόχος να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή με την οποία έκλεισε η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης επανέλαβε την ανάγκη παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

«Πρωταρχικός στόχος της νέας κυβέρνησης είναι να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη», δήλωσε ο κ. Παπαδήμος, επισημαίνοντας πως τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας θα οξυνθούν εάν η χώρα εγκαταλείψει το ευρώ. «Τα προβλήματα θα παραμένουν, είτε εντός, είτε εκτός Ευρωζώνης.

Όπως εξήγησε, η έξοδος από το ευρώ και η υιοθέτηση ενός υποτιμημένου νομίσματος θα οδηγήσει σε αύξηση του πληθωρισμού και πέραν αυτού θα καταστήσει δυσκολότερη την εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους που αποτιμάται σε ευρώ. "Δεν είναι εκβιασμός, αυτή είναι η αλήθεια", είπε.

Αφού ανέλυσε επιγραμματικά τους εσωτερικούς παράγοντες που τροφοδοτούν και διογκώνουν την ελληνική δημοσιονομική κρίση, ο κ. Παπαδήμος σημείωσε πως το ελληνικό πρόβλημα αντανακλά παράλληλα την αποτυχία των διεθνών αγορών να προβλέψουν τους κινδύνους.

Αναφερόμενος στην ευρύτερη κρίση που πλήττει την Ευρωζώνη, ο κ. Παπαδήμος δήλωσε χαρακτηριστικά πως η κρίση αγγίζει τον "σκληρό πυρήνα" της Ευρωζώνης και εξέφρασε την άποψη πως οι μηχανισμοί που έχουν «στηθεί» δεν έχουν τη δύναμη πυρός για να αποτρέψουν τη διάδοση της κρίσης.

Ο ίδιος ωστόσο εξέφρασε την πεποίθηση πως η Ευρωζώνη θα ξεπεράσει την κρίση και πως τελικά τα κράτη-μέλη θα λάβουν τις σωστές αποφάσεις. Ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη η διακυβέρνηση στην Ευρωζώνη να περιλαμβάνει αυστηρότερη εποπτεία των ελλειμμάτων.

Για τη νέα κυβέρνηση, της οποίας ηγείται, ο κ. Παπαδήμος ανέφερε πως το έργο που καλείται να επιτελέσει είναι δυσανάλογα μεγάλο σε σχέση με τη θητεία της και πως δεν θα έπρεπε να καλλιεργούνται υψηλές προσδοκίες.



source: capital.gr

No comments:

Share |