Thursday, October 20, 2011

Βρετανία: Αύξηση λιανικών πωλήσεων το Σεπτέμβριο, πτώση στο τρίμηνο


Βρετανία: Αύξηση λιανικών πωλήσεων το Σεπτέμβριο, πτώση στο τρίμηνο

ΛΟΝΔΙΝΟ (Dow Jones) – Αύξηση μεγαλύτερη των εκτιμήσεων σημείωσαν το Σεπτέμβριο οι λιανικές πωλήσεις στη Βρετανία ωστόσο η συνολική εικόνα παραμένει αδύναμη καθώς οι Βρετανοί πιέζονται από την άνοδο του πληθωρισμού, τη στασιμότητα των μισθών και την αύξηση της ανεργίας.

Συγκεκριμένα, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν 0,6% σε σχέση με τον Αύγουστο και σε σύγκριση με το Σεπτέμβριο του 2010. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires ανέμεναν μηδενική μεταβολή σε μηνιαία βάση και αύξηση 0,7% στο έτος.

Ωστόσο, ο όγκος των πωλήσεων τον Αύγουστο αναθεωρήθηκε προς τα κάτω σημαντικά εμφανίζοντας πτώση 0,4% στο μήνα και 0,8% στο έτος.

Παρά τα καλύτερα των εκτιμήσεων στοιχεία για το Σεπτέμβριο τα τριμηνιαία στοιχεία δείχνουν πως λιανικός κλάδος υπό πίεση λόγω της εξασθένισης της οικονομίας.

Ειδικότερα, το τρίτο τρίμηνο οι πωλήσεις υποχώρησαν 0,2% σε σχέση με το δεύτερο και 0,1% σε σχέση με το αντίστοιχο του 2010.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας δήλωσε αυτό το μήνα πως η χώρα βρίσκεται στο χείλος της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης της ιστορίας της. Η οικονομία έχει παρουσιάσει χαμηλούς ανάπτυξης φέτος ενώ η ανεργία βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων σχεδόν 17 ετών.





source: capital.gr

No comments:

Share |