Monday, October 10, 2011

Μικτή εικόνα στην Ασία - σε χαμηλά 2 ετών οι μετοχές στην Κίνα


Μικτή εικόνα στην Ασία - σε χαμηλά 2 ετών οι μετοχές στην Κίνα


Μικτή είναι η εικόνα που διαμορφώνεται τη Δευτέρα στα χρηματιστήρια της Ασίας. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος παραμένουν οι εξελίξεις στην Ευρώπη, μετά και τις νέες υποβαθμίσεις της Ιταλίας και της Ισπανίας.

Ξένοι αναλυτές σημειώνουν ότι η βασική ανησυχία των επενδυτών και των διαχειριστών κεφαλαίων, μετά και τη χθεσινή συνάντηση μεταξύ της Α. Μέρκελ και του Ν. Σαρκοζί, είναι ότι η Ευρώπη ενδεχομένως να φτάσει σε σημείο όπου δεν θα υπάρχει πια χρόνος για την αποτελεσματική αντιμετώπισή της.

Στην Κίνα οι μετοχές υποχωρούν σε χαμηλά δύο ετών, καθώς πιέσεις δέχονται οι κλάδοι του real estate και της ενέργειας. Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, οι τιμές των ακινήτων στην Κίνα κινήθηκαν πτωτικά το Σεπτέμβριο, για πρώτη φορά φέτος, υποχωρώντας 0,03%, αν και σε ετήσια βάση παραμένουν υψηλότερες έναντι του Σεπτεμβρίου του 2010 κατά 6,2%.

Για τον κινεζικό CSI300 οι απώλειες διαμορφώνονται σε 0,66%, ενώ πτωτικά σε ποσοστό 0,51% και 0,355 κινούνται οι Shanghai Composite και Shenzhen Composite. Πτωτικά κινείται και ο Hang Seng στο Χονγκο Κονγκ, υποχωρώντας 0,47%.

Στο Τόκιο η αγορά παραμένει κλειστή, λόγω του εορτασμού της Ημέρας Υγείας και Άθλησης, ενώ κλειστή λόγω αργίας παραμένει και η αγορά της Ταϊβάν.

Ανοδικά σε ποσοστό 0,66% κινείται την ίδια στιγμή ο δείκτης Kospi στη Ν. Κορέα, ο αυστραλιανός S&P/ ASX200 ενισχύεται 0,92%, ενώ απώλειες 0,32% καταγράφει ο NZX50 στη Νέα Ζηλανδία. Πτωτικά κινείται και ο δείκτης Straits Times στη Σιγκαπούρη, ενώ αντίθετα στην Ινδία ο δείκτης Sensex κινείται σε θετικό έδαφος, ενισχυμένος 1,37%.



source: capital.gr

No comments:

Share |