Tuesday, September 13, 2011

Citi: Αναμένονται νέες υποβαθμίσεις


Citi: Αναμένονται νέες υποβαθμίσεις

Σειρά νέων υποβαθμίσεων κρατικών αξιολογήσεων αναμένονται στην ευρωζώνη στους επόμενους 3-6 μήνες, οι οποίες θα αφορούν μεταξύ άλλων στην Ιταλία, την Ισπανία, στην Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Κύπρο, σύμφωνα με τη Citigroup.

Όπως αναφέρει σε χθεσινή της ανάλυση η Citigroup, αναμένει επίσης από την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία να υποβαθμιστούν περαιτέρω μακροπρόθεσμα (στα επόμενα 2-3 χρόνια). Μάλιστα, στα επόμενα δύο ή τρία χρόνια, αναμένει επίσης ότι η Γαλλία και η Αυστρία θα τους δοθεί αρνητικό outlook, ενώ το Βέλγιο κινδυνεύει να δεχτεί υποβάθμιση μιας μονάδας.

Η Citigroup εκτιμά ακόμη ότι επίσης στο ίδιο διάστημα (στα επόμενα δύο ή τρία χρόνια), θα υποβαθμιστούν οι αξιολογήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ιαπωνίας, ως αποτέλεσμα των αντίξοων δημοσιονομικών τάσεων μεσοπρόθεσμα.

«Αυτή τη στιγμή δεν αναμένουμε υποβάθμιση για τη Βρετανία ή να της δοθεί αρνητικό outlook στους επόμενους μήνες ή μακροπρόθεσμα. Αλλά η Βρετανία είναι ένα σχετικά αδύναμο ΑΑΑ, δεδομένης της κατακόρυφης ανόδου του δημοσιονομικού ελλείμματος στα τελευταία χρόνια, την αύξηση του δημοσίου χρέους, το μεγάλο τραπεζικό σύστημα και τις προοπτικές ότι το έλλειμμα θα ξεπεράσει τις επίσημες εκτιμήσεις».

Θεωρεί ακόμη ότι οι μικρότερες ευρωπαϊκές χώρες (Ελβετία, Σουηδία, Δανία και Νορβηγία), έχουν σχετικά σταθερή αξιολόγηση ΑΑΑ για τώρα, αν και υπάρχουν κάποιες ανησυχίες σχετικά με τα δημοσιονομικά ελλείμματα και τις ασθενείς εξαγωγές από τη Δανία.

Διευκρινίζει δε ότι δεν περιμένει κάποια αναβάθμιση για κάποια από τις αναπτυγμένες οικονομίες, είτε στους επόμενους μήνες είτε στα επόμενα δύο-τρία χρόνια.




source: capital.gr

No comments:

Share |