Friday, August 12, 2011

Απαγόρευση του short-selling από Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Βέλγιο


Απαγόρευση του short-selling από Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Βέλγιο

Απαγορεύσεις επιβάλλει από σήμερα η Γαλλία, η Ισπανία, η Ιταλία και το Βέλγιο στις βραχυπρόθεσμες πωλήσεις (short selling), για να σταθεροποιήσουν τις αγορές αφού οι ευρωπαϊκές τράπεζες έπεσαν στα χαμηλότερα επίπεδα.

«Ενώ οι βραχυπρόθεσμες πωλήσεις είναι έγκυρη στρατηγική συναλλαγών, όταν χρησιμοποιούνται σε συνάρτηση με τη διάδοση ψευδών φημών στην αγορά, είναι ξεκάθαρα καταχρηστικές» αναφέρει σε ανακοίνωση της η Αρχή Ευρωπαϊκών Μετοχών και Αγορών, που συντονίζει τις εργασίες των εθνικών ρυθμιστών της ΕΕ.

Οι εθνικοί ρυθμιστές θα επιβάλουν τις απαγορεύσεις «για να περιορίσουν τα πλεονεκτήματα που μπορεί να προκύψουν από τη διάδοση ψευδών φημών ή για να επιτύχουν ένα επίπεδο κανονιστικού πεδίου».

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη απαγόρευσαν το short selling και οι αρχές της Τουρκίας και της Κορέας, ενώ υπήρξαν και συζητήσεις για άλλες χώρες.

Σημειώνεται εδώ ότι ιδιαίτερα στο χρηματιστήριο του Μιλάνου τις τελευταίες ημέρες έχουν υπάρξει σημαντικές διακυμάνσεις προκαλώντας τις συνεχείς αναστολές στη διαπραγμάτευση κυρίως τραπεζικών μετοχών.

source: stockwatch.com.cy

No comments:

Share |