Monday, May 9, 2011

Απόφαση-καταλύτης για τις ασφάλειες δανείων


Απόφαση-καταλύτης για τις ασφάλειες δανείων

Καταλύτης για τις εξελίξεις στον ευρύτερο τραπεζικό τομέα κρίνεται η απόφαση της Βρετανικής Ένωσης Τραπεζών να εγκαταλείψει τον δικαστικό αγώνα ως προς την πρακτική «επιβολής» ασφαλιστικών συμβολαίων στους δανειολήπτες για την μελλοντική εξόφληση των δανείων. Παράλληλα, σε ξεχωριστή της ανακοίνωση, η Barclays αναφέρει ότι οι προβλέψεις για την καταβολή αποζημιώσεων σχετικά με αυτά τα ασφαλιστήρια συμβόλαια, ανέρχονται στο 1 δισ. στερλίνες. Την προηγούμενη εβδομάδα, η Lloyds Banking Group εκτίμησε ότι οι δικές της προβλέψεις για το ίδιο θέμα ανέρχονται στα 3,2 δισ. στερλίνες.

Τα συγκεκριμένα ασφαλιστικά συμβόλαια, κάλυπταν την αποπληρωμή των δανείων σε περίπτωση που ο δανειολήπτης αδυνατούσε λόγω ατυχήματος, απόλυσης ή άλλης αιτίας. Τον προηγούμενο μήνα, δικαστική απόφαση καταδίκαζε τις τράπεζες για αυτή την πρακτική ανοίγοντας τον δρόμο για διεκδίκηση αποζημιώσεων.

Η Βρετανική Ένωση Τραπεζιτών, η οποία είχε ηγηθεί αυτού του δικαστικού αγώνα στην ανακοίνωσή της αναφέρει: «Για να εξασφαλιστεί η σταθερότητα ως προς τους πελάτες μας, αποφασίστηκε να μην ασκηθεί έφεση σε αυτή την δικαστική απόφαση». Σε ξεχωριστή ανακοίνωση, ο διευθύνων σύμβουλος της Barclays, Bob Diamond αναφέρει πως θα ξεκινήσει η διαδικασία αποζημίωσης των πελατών της τράπεζας. «Δεν καταφέρνουμε να κάνουμε πάντα το σωστό. Όταν όμως κάνουμε λάθος, ζητούμε συγνώμη και επανορθώνουμε» αναφέρει στην ανακοίνωσή του


source: euro2day.gr

No comments:

Share |