Wednesday, May 11, 2011

ΗΠΑ: Διαπραγματεύσεις τραπεζών-εισαγγελικών αρχών για τις κατασχέσεις


ΗΠΑ: Διαπραγματεύσεις τραπεζών-εισαγγελικών αρχών για τις κατασχέσεις


Οι μεγαλύτερες αμερικανικές τράπεζες είναι πρόθυμες να πληρώσουν έως 5 δισ. δολ. για τον διακανονισμό της έρευνας που έχουν ξεκινήσει ομοσπονδιακές και πολιτειακές αρχές στις ΗΠΑ για παράνομες πρακτικές στην αγορά των ενυπόθηκων δανείων, αναφέρει η Wall Street Journal επικαλούμενη ανώνυμες πηγές.

Η προσφορά των τραπεζών είναι σημαντικά υποδεέστερη σε σχέση με τα νούμερα που έχουν προτείνει αξιωματούχοι στις ΗΠΑ, με ορισμένους να προτείνουν την επιβολή κυρώσεων που θα ξεπερνούν τα 20 δισ. δολ. αναφέρει η WSJ.

Η πρόταση των 5 δισ. δολ. από την πλευρά των τραπεζών έρχεται καθώς συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις στην Ουάσινγκτον μεταξύ των εταιρειών και των αμερικανικών αρχών για την επίτευξη συμφωνίας που θα τερματίζει την έρευνα.

Ομοσπονδιακές υπηρεσίες και οι εισαγγελικές αρχές και των 50 αμερικανικών πολιτειών έχουν ξεκινήσει συνδυασμένη έρευνα για τις κατασχέσεις κατοικιών και τις πρακτικές που χρησιμοποίησαν τράπεζες και εταιρείες στην αγορά των ενυπόθηκων δανείων.

Η έρευνα εστιάζει στο κατά πόσον οι τράπεζες χρησιμοποίησαν πλαστά ή παραποιημένα έγγραφα και υπογραφές ή εσφαλμένες βεβαιώσεις για να δικαιολογήσουν εκατοντάδες χιλιάδες κατασχέσεις κατοικιών.

Οι εκπρόσωποι των τραπεζών πραγματοποίησαν την Τρίτη συναντήσεις στην Ουάσινγκτον με αξιωματούχους της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και των πολιτειών στον τελευταίο γύρο των διαπραγματεύσεων.

Σύμφωνα με την WSJ οι τράπεζες προτίθενται να προτείνουν ποσό έως 5 δισ. δολ. για την αποζημίωση δανειοληπτών που αδικήθηκαν στη διαδικασία για την κατάσχεση της κατοικίας τους.


source: capital.gr

No comments:

Share |