Tuesday, May 10, 2011

Κίνα: Στα 11,4 δισ. το εμπορικό πλεόνασμα


Κίνα: Στα 11,4 δισ. το εμπορικό πλεόνασμα

Μεγαλύτερο των εκτιμήσεων εμπορικό πλεόνασμα, στα 11,4 δισ. δολ., ανακοίνωσε για τον Απρίλιο η Κίνα, τη στιγμή που οι Αμερικανοί αξιωματούχοι πιέζουν για συνομιλίες στην Ουάσινγκτον, με στόχο την ταχύτερη ανατίμηση του κινεζικού νομίσματος, του γιουάν.

Τον Μάρτιο το εμπορικό πλεόνασμα της χώρας ήταν 140 εκατ. δολ. και πριν από ένα χρόνο 1,68 δισ. δολ. Η αύξηση των εισαγωγών συρρικνώθηκε στο 21,8% τον Απρίλιο σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, ενώ οι εξαγωγές σημείωσαν αύξηση 29,9%.

Χθες η Peoples Bank of China όρισε την προτιμώμενη ισοτιμία του γιουάν στα 6,4988 ανά δολάριο ΗΠΑ, και επέτρεψε στο νόμισμά της να ανατιμηθεί 0,9% τον Απρίλιο, τη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο φέτος.

Στην Κίνα οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν 5,4% τον Μάρτιο- τα μέγιστα σε 32 μήνες. Η στατιστική υπηρεσία θα ανακοινώσει αύριο στο Πεκίνο τον πληθωρισμό του Απριλίου.

Οι εξαγωγές αυξήθηκαν στα 155,7 δισ. δολ. το Απρίλιο και οι εισαγωγές σημείωσαν αύξηση φθάνοντας στα 144,3 δισ. δολ., σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση των τελωνείων της χώρας.

source: naftemporiki.gr

No comments:

Share |