Friday, April 1, 2011

ΗΠΑ: Καλύτερος των εκτιμήσεων ο μεταποιητικός δείκτης του ISM


ΗΠΑ: Καλύτερος των εκτιμήσεων ο μεταποιητικός δείκτης του ISM


Καλύτερα των εκτιμήσεων αποδείχθηκαν τα στοιχεία για τον κλάδο της μεταποίησης στις ΗΠΑ παρά την μικρή υποχώρηση της δραστηριότητας το Μάρτιο.

Ειδικότερα, ο μεταποιητικός δείκτης PMI που καταρτίζει το Institute for Supply Management διαμορφώθηκε στις 61,2 μονάδες το Μάρτιο από 61,4 μονάδες το Φεβρουάριο. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires τοποθετούσαν τον δείκτη στις 61 μονάδες.

Ο μεταποιητικός κλάδος συμπλήρωσε το Μάρτιο 20 διαδοχικούς μήνες επέκτασης της δραστηριότητας του, ενώ το Φεβρουάριο είχε αναρριχηθεί στο υψηλότερο επίπεδο από το Μάιο του 2004.

Ο δείκτης των νέων παραγγελιών υποχώρησε στις 63,3 μονάδες το Μάρτιο από 68,0 μονάδες το Φεβρουάριο, ενώ ο δείκτης παραγωγής ενισχύθηκε στις 69,0 μονάδες από 66,3 μονάδες.

Ο δείκτης απασχόλησης διολίσθησε στις 63,0 μονάδες από 64,5 μονάδες τον προηγούμενο μήνα. Ο δείκτης αποθεμάτων διαμορφώθηκε στις 47,4 μονάδες από 48,8. Τέλος ο δείκτης των τιμών αυξήθηκε στις 85,0 μονάδες από 82 τον προηγούμενο μήνα υποδεικνύοντας ενίσχυση των πιέσεων στις τιμές.



source: capital.gr

No comments:

Share |