Friday, April 29, 2011

Νυμφευμένοι ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον


Νυμφευμένοι ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ παντρεύτηκε τη μακροχρόνια σύντροφό του Κέιτ Μίντλετον στο αββαείο του Ουέστμινστερ σε μία λαμπρή τελετή με αυστηρό πρωτόκολλο, την οποία παρακολούθησαν εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο.

Ο 28χρονος Ουίλιαμ και η 29χρονη Μίντλετον αντάλλαξαν όρκους ενώπιον περίπου 2.000 προσκεκλημένων. Ανακηρύχθηκαν παντρεμένοι από τον αρχιεπίσκοπο του Κάντερμπερι Ρόουαν Ουίλιαμς, πνευματικό ηγέτη της Αγγλικανικής Εκκλησίας.

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους ήταν διασημότητες, όπως το ζεύγος Μπέκαμ και ο Έλτον Τζον, πολιτικοί, όπως ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Νικ Κλεγκ και ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Εντ Μίλιμπαντ, μαζί με την πρωθυπουργό της Αυστραλίας Τζούλια Γκίλαρντ.

Μεγάλο πλήθος είχε συγκεντρωθεί έξω από το αββαείο, ενώ πολλοί είχαν κατασκηνώσει σε διάφορα σημεία τη νύχτα προκειμένου να εξασφαλίσουν την καλύτερη δυνατή θέα.

Κατά μήκος του δρόμου μέχρι τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, ένα τεράστιο πλήθος είχε συγκεντρωθεί ήδη από τα ξημερώματα. Πολλοί κρατούσαν χάρτινα σημαιάκια, χειροκροτούσαν και φώναζαν καθώς περνούσαν από μπροστά τους τα αυτοκίνητα που μετέφεραν τα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Η τελετή αναμεταδόθηκε από γιγαντοοθόνες στην Τραφάλγκαρ Σκουέρ και το Χάιντ Παρκ. Υπολογίζεται ότι 2,2 δισεκατομμύρια άνθρωποι την παρακολούθησαν σε όλο τον κόσμο.

Αν και ο ουρανός ήταν συννεφιασμένος, οι προβλέψεις των μετεωρολόγων για βροχή δεν επαληθεύτηκαν και το ζευγάρι αναχώρησε από την εκκλησία με την ανοιχτή βασιλική άμαξα του 1902 για τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον θα φέρουν στο εξής τους τίτλους του δούκα και της δούκισσας του Κέιμπριτζ, σύμφωνα με απόφαση της βασίλισσας Ελισάβετ Β', όπως ανακοινώθηκε από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, λίγες ώρες πριν από τη τέλεση του γάμου τους.

Στον Ουίλιαμ, τον πρωτότοκο γιο του πρίγκιπα Κάρολου και δεύτερο στη διαδοχή του βρετανικού θρόνου δίδεται έτσι από τη γιαγιά του ο υψηλότερος τίτλος της βρετανικής τάξης των ευγενών.

Ο 28χρονος πρίγκιπας λαμβάνει επίσης τον τίτλο του κόμη του Στράδερν και του βαρόνου του Κάρικφεργκους, τίτλο που αντίστοιχα θα φέρει και η 29χρονη Κέιτ, κόμισσα του Στράδερν και βαρόνη του Κάρικφεργκους.

source: naftemporiki.gr

No comments:

Share |