Friday, March 25, 2011

Φουκουσίμα: Ζημιές στο κέλυφος του αντιδραστήρα 3


Φουκουσίμα: Ζημιές στο κέλυφος του αντιδραστήρα 3


Ζημιές έχει υποστεί το κέλυφος του αντιδραστήρα 3 στη Φουκουσίμα της Ιαπωνίας, όπως ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος της διαχειρίστριας εταιρίας, Tokyo Electric Power.

Εν τω μεταξύ, οι επιχειρήσεις για την ψύξη των αντιδραστήρων στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα στη βορειοανατολική Ιαπωνία μπορεί να διαρκέσουν τουλάχιστον ακόμη ένα μήνα, ανακοίνωσε σήμερα η Tepco μετά τη μόλυνση με ραδιενέργεια τριών εργαζομένων στις εγκαταστάσεις, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ.

"Αποτιμούμε τις ζημιές στο πυρηνικό εργοστάσιο και δεν μπορούμε να ορίσουμε μια ημερομηνία κατά την οποία θα λειτουργήσει ο εξοπλισμός για την ψύξη. Οι εργασίες μπορεί να διαρκέσουν ακόμη τουλάχιστον ένα μήνα, ποιός ξέρει", δήλωσε ο εκπρόσωπος της Tokio Electric Power.

Η ιαπωνική υπηρεσία πυρηνικής ασφάλειας ανακοίνωσε ότι "δεν αποκλείει την πιθανότητα να αυξήσει σε 6 τη διαβάθμιση της σοβαρότητας του πυρηνικού δυστυχήματος στο εργοστάσιο Φουκουσίμα Νταΐτσι-1 από πέντε που έχει οριστεί σήμερα στην επτάβαθμη κλίμακα, καθώς αυτό θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της κατάστασης", ανακοίνωσε εκπρόσωπος της υπηρεσίας.

Οι επιχειρήσεις για την επαναλειτουργία των συστημάτων ψύξης διακόπηκαν μερικώς μετά τη μόλυνση με ραδιενέργεια τριών εργαζομένων σε κτίριο που στεγάζει μια τουρμπίνα, το οποίο είναι διαφορετικό από εκείνο που στεγάζει τον αντιδραστήρα 3, πρόσθεσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Tepco.


source: euro2day.gr

No comments:

Share |