Tuesday, February 8, 2011

Μ. Βρετανία: Συνεχίζει υποτονικά η αγορά κατοικίας τον Ιανουάριο


Μ. Βρετανία: Συνεχίζει υποτονικά η αγορά κατοικίας τον Ιανουάριο


Αμετάβλητες παρέμειναν σε γενικές γραμμές οι τιμές κατοικιών στη Μ. Βρετανία τον Ιανουάριο καθώς τόσο οι αγοραστές όσο και οι πωλητές παρέμειναν στο περιθώριο λόγω της αβεβαιότητας αναφορικά με το outlook για την οικονομία και τα στεγαστικά δάνεια, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το Royal Institution of Chartered Surveyors.

«Οι βασικοί παράγοντες της δραστηριότητας στην αγορά παρέμειναν σε αρνητικό έδαφος τον Ιανουάριο, πολύ λιγότερο όμως από το Δεκέμβριο», τόνισε ο Ian Perry, εκπρόσωπος του RICS. «Η αβεβαιότητα για τις προοπτικές της απασχόλησης, σε συνδυασμό με την έλλειψη στεγαστικών χορηγήσεων, ειδικότερα για την αγορά πρώτης κατοικίας συνεχίζει να επηρεάζει σημαντικά τα επίπεδα συναλλαγών».

Το ισοζύγιο του RICS, που μετρά το ποσοστό των πρακτόρων που κάνουν λόγο για αύξηση των τιμών σε σχέση με αυτούς που κάνουν λόγο για πτώση των τιμών, ενισχύθηκε στο -31 τον Ιανουάριο από -39 το Δεκέμβριο, που είναι η ισχυρότερη μέτρηση από τον Ιούλιο. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για -38, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires.

source: capital.gr

No comments:

Share |