Thursday, February 17, 2011

Μικτές τάσεις στην Ασία, νέο υψηλό 9 μηνών ο Nikkei


Μικτές τάσεις στην Ασία, νέο υψηλό 9 μηνών ο Nikkei


Διαφορετικές κατευθύνσεις επιλέγουν τα ασιατικά χρηματιστήρια στις συναλλαγές της Πέμπτης, με το Nikkei να συνεχίζει ακάθεκτος για τις 11.000 μονάδες και τον Hang Seng να ανακτά θετικό πρόσημο, ωστόσο Σαγκάη και Σεούλ καταγράφουν απώλειες.

«Το οικονομικό κλίμα βελτιώνεται και αυτό προσφέρει στήριξη στα χρηματιστήρια», σχολίαζει ο Mitsuhige Akino, διαχειριστής κεφαλαίων 450 εκατ. δολαρίων της Ichiyoshi Investment Management στο Τόκιο. «Οι επενδυτές που αναμένουν ότι οι μετοχές να αυξηθούν περαιτέρω, αυξάνονται λόγω των θετικών οικονομικών στοιχείων και των ισχυρών εταιρικών κερδών.

Στην Κίνα, σημαντική αύξηση της τάξης του 23,4% σημείωσαν οι άμεσες ξένες επενδύσεις τον Ιανουάριο, έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου, διαμορφούμενες στα 10 δισ. δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείου Εμπορίου της χώρας.

Η αύξηση οφείλεται στη διάθεση των ξένων εταιρειών να επενδύσουν στη χώρα, παρά τα ρυθμιστικά εμπόδια της αγοράς και το αυξανόμενο εργατικό κόστος. «Με την οικονομική αναδιάρθρωση της Κίνας να συνεχίζεται, οι άμεσες ξένες επενδύσεις στον τομέα των υπηρεσιών είναι δεδομένο ότι θα ενισχυθούν ακόμη περισσότερο στο μέλλον», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου.

Εξάλλου, στην αναβάθμιση των προβλέψεων για τον πληθωρισμό και τις εξαγωγές το 2011 προχώρησε η Σιγκαπούρη μετά την ανάπτυξη-ρεκόρ που σημείωσε τον περασμένο χρόνο, διατηρώντας με αυτό τον τρόπο τις πιέσεις προς την κεντρική τράπεζα να επιτρέψει μεγαλύτερη ανατίμηση του νομίσματος.

Οι τιμές καταναλωτή ενδέχεται να ενισχυθούν έως και κατά 4% αυτό το χρόνο ενώ οι εξαγωγές θα αυξηθούν σε ποσοστό 10%, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου εμπορίου.

Στο ταμπλό, ο πανασιατικός δείκτης MSCI Asia Pacific, ενισχύεται σε ποσοστό 0,5%, στις 138,70 μονάδες στο Τόκιο.

Ο ιαπωνικός Nikkei ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στις 10.836,64 μονάδες, με κέρδη 0,26%. Ο ευρύτερος Topix κινήθηκε ανοδικά κατά 0,71%.

Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng σημείωσε άνοδο 0,09%. Στην ηπειρωτική Κίνα και ειδικότερα στη Σαγκάη, η αγορά σημειώνει μικρές απώλειες με τον Shanghai Composite να υποχωρεί σε ποσοστό 0,05% και τον ευρύτερο CSI 300 σε ποσοστό 0,17%.

Ο δείκτης Kospi, στη Νότια Κορέα υποχώρησε 0,60%, ενώ στην Ταϊβάν ο δείκτης Taiex κατέγραψε απώλειες 0,33%.

Στην Αυστραλία ο δείκτης ASX200 σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 0,17%, ενώ ο δείκτης NZX50 στη Νέα Ζηλανδία κινήθηκε στο +0,33%.

Στην Ινδία ο δείκτης Sensex καταγράφει κέρδη 0,79%, ενώ ο Strait Times στη Σιγκαπούρη σημειώνει πτώση 0,47%.



source: capital.gr

No comments:

Share |