Wednesday, January 19, 2011

HSBC: Μειώνει τις τιμές-στόχους για τις ελληνικές τράπεζες


HSBC: Μειώνει τις τιμές-στόχους για τις ελληνικές τράπεζες


Κρατώντας την μετοχή της Τράπεζας Κύπρου ως αγαπημένη μεταξύ των ελληνικών τραπεζών, η HSBC σε σημερινή της ανάλυση μειώνει τις τιμές-στόχους για τις ελληνικές τράπεζες και καθώς και τις εκτιμήσεις για τα κέρδη ανά μετοχή.

Όπως επισημαίνει, οι ανησυχίες για το κρατικό ρίσκο, η παρατεταμένη οικονομική ύφεση της Ελλάδας και οι δύσκολες συνθήκες ρευστότητας, θα κυριαρχήσουν στον κλάδο για ένα ακόμη χρόνο.

Τα πτωτικά ρίσκα για την κερδοφορία, παραμένουν συνυφασμένα με την μακροοικονομική αβεβαιότητα.

Περικόπτει τις εκτιμήσεις για τα κέρδη ανά μετοχή του 2010 κατά 17%, για το 2011 κατά 35% και του 2012 κατά 26% εξαιτίας των υψηλότερων προβλέψεων.

Λαμβάνει δε πιο προσεκτική στάση σχετικά με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και αυξάνει τις εκτιμήσεις της κατά 6% για το 2011 και κατά 14% για το 2012.

Επιπλέον, μειώνει την τιμή-στόχο για την μετοχή της Τράπεζας Κύπρου στα 3,4 από την προηγούμενη των 4,4 ευρώ διατηρώντας τη σύσταση overweight.

Αντίστοιχα, η μετοχή της Alpha Bank έχει νέα τιμή-στόχο τα 3,9 ευρώ από την προηγούμενη των 5 ευρώ (σύσταση neutral), για τη Marfin Popular αναβαθμίζει τη σύσταση σε neutral από underweight και η τιμή στόχος μειώνεται στα 1,15 από τα 1,4 ευρώ.

Για τη Eurobank μειώνει την τιμή στόχο στα 3,2 από τα 4,6 ευρώ και υποβαθμίζει τη σύσταση σε underweight από neutral, και για την Πειραιώς η σύσταση παραμένει underweight και η τιμή-στόχος μειώνεται στα 1,5 από τα 3,7 ευρώ.

Σύμφωνα με την HSBC, μόνο η Τράπεζα Κύπρου μπορεί να αντέξει τα πιστωτικά ρίσκα, ενώ για τις υπόλοιπες η ανταμοιβή-ρίσκου δεν είναι ελκυστική.



source: capital.gr

No comments:

Share |