Saturday, January 15, 2011

Σε υψηλό 30 μηνών ο Dow Jones


Σε υψηλό 30 μηνών ο Dow Jones



Μια σειρά θετικών εταιρικών αποτελεσμάτων οδήγησαν τη Wall σε κέρδη παρά τα κατώτερα των αναμενόμενων μακροοικονομικά στοιχεία. Έβδομη διαδοχική εβδομαδιαία άνοδος για Dow και S&P.

Αναλυτικά τα καλύτερα των αναμενόμενων εταιρικά αποτελέσματα δ’ τριμήνου που ανακοίνωσε η JP Morgan (+1,7%) καθώς και τα καλύτερα αποτελέσματα Q4 στην ιστορία της Intel, τόνωσαν το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών παρά την αρχική απογοήτευση από τα δυσμενή στοιχεία σε επίπεδο οικονομίας (πληθωρισμός-λιανικές πωλήσεις).

Συγκεκριμένα, ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ τον Δεκέμβριο διαμορφώθηκε πάνω από τις προβλέψεις και συγκεκριμένα στο 1,5% σε ετήσια βάση. Επιπλέον οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν 0,6% σημαντικά χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Στον αντίποδα, θετική έκπληξη αποτέλεσε η βιομηχανική παραγωγή η οποία αυξήθηκε 0,8% τον Δεκέμβριο έναντι 0,5% που ανέμεναν οι αναλυτές.

Πίσω στα εταιρικά αποτελέσματα, η εισηγμένη Coinstar ανακοίνωσε κέρδη και πωλήσεις κάτω από τις προσδοκίες της αγοράς, με τον τίτλο -λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης-να πιέζεται 2% χαμηλότερα.

Σημειώνεται ότι οι επενδυτές παραμένουν αισιόδοξοι για τα αποτελέσματα που θα ανακοινώσουν την επόμενη εβδομάδα τόσο οι τράπεζες, Wells Fargo και Bank of America καθώς και οι τεχνολογικοί κολοσσοί Google, Apple και IBM.

source: euro2day.gr

No comments:

Share |