Monday, December 20, 2010

Γερμανία: Περιορισμένες οι πληθωριστικές πιέσεις, συνεχίζεται η ανάκαμψη


Γερμανία: Περιορισμένες οι πληθωριστικές πιέσεις, συνεχίζεται η ανάκαμψη

ΒΕΡΟΛΙΝΟ (Dow Jones) – Η οικονομική ανάκαμψη της Γερμανίας έχει "ευρεία έκταση" το δ΄ τρίμηνο και υποστηρίζεται από την ισχυρή εγχώρια ζήτηση και την υγιή αγορά εργασίας, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών της χώρας.

Την ίδια στιγμή, οι τιμές καταναλωτή αναμένεται να παραμείνουν ήπιες "και δεν αναμένεται να υπάρξουν πιέσεις στις τιμές από το μισθολογικό κόστος στις επιχειρήσεις" αναφέρει το υπουργείο στη μηνιαία του έκθεση. Ωστόσο, η αύξηση των τιμών του πετρελαίου και άλλων πρώτων υλών ενδεχομένως να περάσουν -εν μέρει τουλάχιστον- στο επίπεδο των καταναλωτών.

Η γερμανική αγορά εργασίας εξακολουθεί να επωφελείται από την οικονομική ανάκαμψη, αναφέρει το υπουργείο, και "η ανάκαμψη στην ιδιωτική κατανάλωση αναμένεται να συνεχιστεί και στο τελευταίο τρίμηνο".

Η θετική τάση στη βιομηχανική παραγωγή αναμένεται να συνεχιστεί, αν και τα τελευταία στοιχεία για τις παραγγελίες υποδεικνύουν "αξιοσημείωτη χαλάρωση της εξωτερικής ζήτησης για γερμανικά βιομηχανικά αγαθά".

Η έκθεση έδειξε επίσης ότι τα ομοσπονδιακά και πολιτειακά φορολογικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 2,5% το Νοέμβριο σε ετήσια βάση στα 35,112 δισ. ευρώ. Το διάστημα Ιανουαρίου – Νοεμβρίου τα φορολογικά έσοδα σημείωσαν μικρή αύξηση 0,2% στα 420,707 δισ. ευρώ σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.




source: capital.gr

No comments:

Share |