Saturday, December 4, 2010

Αλμα 6,5% αυτήν την εβδομάδα για το αργό


Αλμα 6,5% αυτήν την εβδομάδα για το αργό

Νέο άλμα σήμερα σημείωσε το αργό στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων διευρύνοντας το ράλι που καταγράφει από την αρχή της εβδομάδας. Το αδύναμο δολάριο βοήθησε το εμπόρευμα, καθώς και σήμερα επέδειξε την ελκυστικότητα του έναντι των υπολοίπων επιλογών.
Πιο συγκεκριμένα, τα συμβόλαια παράδοσης Ιανουαρίου του αργού έκλεισαν με κέρδη 1,4% στα 89,19 δολάρια το βαρέλι. Σε επίπεδο εβδομάδας το αργό σημείωσε κέρδη 6,5%.

Aνέκτησε το χαμένο έδαφος το ευρώ σήμερα, αφού διαπραγματεύεται αυτήν την ώρα στα 1,3344 δολάρια από το επίπεδο των 1,3204 δολαρίων που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης. Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,3246 δολάρια.

Η σημερινή παρέμβαση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλ. Τρίσε ενίσχυσε την εμπιστοσύνη των επενδυτών στο ευρωπαϊκό νόμισμα. Ο ευρωπαίος τραπεζίτης ζήτησε από τις Κυβερνήσεις της ευρωζώνης να πραγματοποιήσουν "Κβαντικό άλμα" στη διακυβέρνηση αποκλείοντας ταυτοχρόνως το ενδεχόμενο να διολισθήσει η οικονομία σε ύφεση εξ αιτίας των μέτρων λιτότητας. Ο κ. Τρισέ ανέφερε σήμερα από το Παρίσι ότι τα μέτρα που λήφθηκαν για την αντιμετώπιση της κρίσης, συμπεριλαμβανομένου και του ύψους 750 δις ευρώ ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης, είναι επαρκή και ικανά για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού η ανακοίνωση των στοιχείων για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο προκάλεσε πιέσεις στο δολάριο. Η αύξηση της απασχόλησης ήταν μικρότερη της αναμενόμενης με αποτέλεσμα η ανεργία να διαμορφωθεί τον μήνα αυτό στο 9,8%.

source: reporter.gr

No comments:

Share |