Saturday, August 7, 2010

HP: Παραιτήθηκε ο CEO έπειτα από καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση


HP: Παραιτήθηκε ο CEO έπειτα από καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση


Την παραίτησή του υπέβαλε ο διευθύνων σύμβουλος της Hewlett-Packard, Mark Hurd, έπειτα από καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση από πρώην υπάλληλο της εταιρείας.

Όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, σύμφωνα με την εταιρεία, από τις έρευνες που ξεκίνησαν τον Ιούνιο δεν προέκυψαν στοιχεία από τα οποία να επιβεβαιώνονται οι κατηγορίες, ωστόσο αποδείχθηκαν παραβιάσεις των κανόνων ηθικής της εταιρείας. Τα καθήκοντα του CEO θα αναλάβει προσωρινά η οικονομική διευθύντρια της HP, Cathie Lesjack.

Στο περιθώριο αυτών των εξελίξεων η εταιρεία ανακοίνωσε παράλληλα πως τα κέρδη για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 31 Ιουλίου ήταν περίπου 1,08 δολ. ανά μετοχή και τα έσοδα 30,3 δισ. δολ.

Το Μάιο η HP είχε εκτιμήσει πως τα κέρδη θα είναι μεταξύ 1,05 δολ. και 1,07 δολ. ενώ τα έσοδα θα διαμορφωθούν στα 29,7 δισ. δολ. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν επίσημα στις 19 Αυγούστου.

Η εταιρεία αναθεώρησε επίσης τις εκτιμήσεις για τα κέρδη της χρήσης στα 4,49 δολ. έως 4,51 δολ. και για τα έσοδα στα 125,3 δισ. δολ. έως 125,5 δισ. δολ. Οι προηγούμενες εκτιμήσεις ήταν 4,45 δολ. έως 4,5 δολ. και 125 δισ. δολ.

source: capital.gr

No comments:

Share |