Friday, August 6, 2010

ΗΠΑ: Χειρότερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία για την απασχόληση


ΗΠΑ: Χειρότερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία για την απασχόληση


Σταθερή στο 9,5% έμεινε η ανεργία τον Ιούλιο στις ΗΠΑ ωστόσο τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τις θέσεις εργασίας ήταν απογοητευτικά με την αμερικανική οικονομία να χάνει 131.000 θέσεις εργασίας τον περασμένο μήνα καθώς η αύξηση της απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα δεν κατάφερε να αντισταθμίσει τις απώλειες σε κρατικές θέσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας ο ιδιωτικός τομέας πρόσθεσε 71.000 θέσεις εργασίας τον περασμένο μήνα, ωστόσο καταργήθηκαν 143.000 προσωρινές θέσεις απασχολούμενων στην απογραφή του πληθυσμού των ΗΠΑ που ολοκληρώθηκε.

Ο κρατικός τομέας έχασε συνολικά 202.000 θέσεις εργασίας τον περασμένο μήνα καθώς έληξαν οι συμβάσεις των απασχολούμενων στην απογραφή, ενώ οι πολιτειακές και τοπικές κυβερνήσεις μείωσαν το προσωπικό τους κατά 48.000 άτομα.

Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires έκαναν λόγο για απώλειες περίπου 60.000 θέσεων τον Ιούλιο.

Ο δείκτης ανεργίας, που υπολογίζεται από διαφορετική έρευνα στα νοικοκυριά, διατηρήθηκε αμετάβλητος τον Ιούλιο στο 9,5%. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για μικρή άνοδο στο 9,6%.

Την ίδια στιγμή αναθεωρήθηκαν καθοδικά τα στοιχεία για τον Ιούνιο. Σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία η αμερικανική οικονομία έχασε 221.000 θέσεις εργασίας καθώς μόλις 31.000 νέες θέσεις προστέθηκαν στον ιδιωτικό τομέα. Τα αρχικά στοιχεία είχαν δείξει απώλειες 125.000 θέσεων εργασίας.

Τα τελευταία στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ έδειξαν παράλληλα ότι το 45% των ανέργων, ήτοι 6,6 εκατ. άτομα, βρίσκονται εκτός της αγοράς εργασίας για διάστημα μεγαλύτερο των έξι μηνών.

Τα σημερινά στοιχεία έδειξαν τέλος ότι η μέση εβδομάδα εργασίας διαμορφώθηκε στις 34,2 ώρες τον Ιούλιο από 34,1 ώρες τον προηγούμενο μήνα. Οι μέσες ωριαίες αποδοχές αυξήθηκαν κατά 0,04 δολ. στα 22,59 δολ. τον Ιούλιο.

source: capital.gr

No comments:

Share |