Wednesday, January 6, 2010

Μείωση του στόλου των αυτοκινήτων στις ΗΠΑ το 2009

Μείωση του στόλου των αυτοκινήτων στις ΗΠΑ το 2009

Περισσότερα αυτοκίνητα απέσυραν για ανακύκλωση, σε σχέση με τα καινούρια που αγόρασαν, οι Αμερικανοί απέσυραν, καθώς τα οικονομικά προβλήματα τους υποχρέωσαν να μειώσουν την κατανάλωση και πολλοί στράφηκαν στις μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Σύμφωνα με μελέτη της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης «Earth Policy Institute (EPI)», στις Ηνωμένες Πολιτείες ανακυκλώθηκαν, το 2009, 14 εκατομμύρια αυτοκίνητα, ενώ αγοράστηκαν μόλις 10 εκατομμύρια νέα οχήματα.

Οι αλλαγές αυτές είχαν ως αποτέλεσμα να συρρικνωθεί ο στόλος των ιδιωτικής χρήσεως αυτοκινήτων και μικρών φορτηγών στα 246 εκατομμύρια οχήματα, έναντι 250 εκατομμυρίων που ήταν.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο μεγαλύτερος καταναλωτής πετρελαίου στον κόσμο, «μπαίνει σε μία νέα περίοδο και εξελίσσεται σε χώρα που από ένα σύστημα μεταφορών που κυριαρχείται από το αυτοκίνητο οδεύει προς ένα σύστημα περισσότερο διαφοροποιημένο», δήλωσε ο Λέστερ Μπράουν, πρόεδρος της οργάνωσης ΕΡΙ.

Αν και ορισμένες πόλεις όπως η Νέα Υόρκη μείωσαν τις υπηρεσίες Μέσων Μαζικής Μεταφοράς που παρείχαν και αύξησαν το κόστος των εισιτηρίων, οι περισσότερες αμερικανικές πόλεις, όπως το Φοίνιξ, το Σιάτλ, το Χιούστον και το Νάσβιλ, διεύρυναν το δίκτυο μέσων μαζικής μεταφοράς, παρέχοντας στους πολίτες εναλλακτικές λύσεις.

Επιπλέον, σε ορισμένες πόλεις ελήφθησαν μέτρα που αποτρέπουν τη χρήση αυτοκινήτου, όπως η αύξηση του κόστους στους χώρους στάθμευσης.

Στη μείωση του αριθμού των αυτοκινήτων συνέβαλαν κι άλλοι παράγοντες, όπως οι υψηλές τιμές του πετρελαίου και η αβεβαιότητα της οικονομίας.

naftemporiki

No comments:

Share |