Saturday, December 5, 2009

Αγορά της Lala από την Apple


Αγορά της Lala από την Apple


Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, δεν έχουν δημοσιευτεί οι όροι της συμφωνίας η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (4/12).
Στις Ηνωμένες Πολιτείες η υπηρεσία itunes κυριαρχεί στην πώληση μουσικής με το 70% της αγοραστικής πίτας ενώ οι αντίστοιχες News Corp's MySpace Music και Spotify αρχίζουν να κατακτούν το καταναλωτικό κοινό.

Η Apple αγοράζει μικρότερες εταιρίες σταδιακά και δεν πρόκειται να δημοσιοποιήσουμε τις προθέσεις μας και τα μελλοντικά σχέδιά μας, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Apple, Steve Dowling.

Η υπηρεσία itunes έχει στην κατοχή της πάνω από 11 εκατομμύρια τραγούδια με την Apple να έχει πουλήσει δισεκατομμύρια μουσικά κομμάτια από το 2003.

Η αντίστοιχη Lala δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να μεταδώσουν από το ίντερνετ όποιον ήχο θέλουν από ένα κατάλογο 8 εκατομμυρίων κομματιών με δωρεάν την πρώτη φορά και στη συνέχεια απεριόριστη μετάδοση με 10 σεντς το τραγούδια και 79 σεντς το κατέβασμα αυτού. Ο ιδρυτής της Lala, Bill Nguyen, είχε πει τον περασμένο Οκτώβριο πως η εταιρία είχε ετήσια έσοδα 10 εκατομμύρια δολάρια με 100.000 πελάτες.

Τέλος, η Lala συνεργάζεται με την Google και το Facebook ώστε να προσφέρει μουσική στη δημοφιλής ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

cosmo.gr

No comments:

Share |