Sunday, December 13, 2009

ΗΠΑ: Νέες καταρρεύσεις περιφερειακών τραπεζών


ΗΠΑ: Νέες καταρρεύσεις περιφερειακών τραπεζών


"Λουκέτο" σε τρεις ακόμη αμερικανικές τράπεζα έβαλε η Ομοσπονδιακή Αρχή Ασφάλισης Καταθέσεων των ΗΠΑ (FDIC) ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των ιδρυμάτων που έχουν κλείσει από την αρχή του έτους στα 133.

Ειδικότερα, οι αμερικανικές αρχές έκλεισαν την Republic Federal Bank στο Μαϊάμι, με την 1st United Bank να αναλαμβάνει τις καταθέσεις, όπως αναφέρουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Τα συνολικά πάγια της Republic Federal Bank ανέρχονταν σε 433 εκατ.δολ. ενώ είχε καταθέσεις ύψους 352,7 εκατ. δολ. σύμφωνα με την FDIC. Η κατάρρευση της τράπεζας θα κοστίσει στις ομοσπονδιακές αρχές περίπου 122,6 εκατ. δολ.

Οι αμερικανικές αρχές έκλεισαν παράλληλα την Valley Capital Bank στην πολιτεία της Αριζόνα.

Η Valley Capital Bank είχε καταθέσεις ύψους 41,3 εκατ. δολ. σύμφωνα με την FDIC, ενώ το κόστος από την κατάρρευση της ανήλθε σε 7,4 εκατ. δολ.

Τέλος, οι ομοσπονδιακές αρχές έκλεισαν τη SolutionsBank στο Κάνσας. Τα συνολικά πάγια της τράπεζας ανέρχονται σε 511,1 εκατ. δολ. και οι καταθέσεις σε 421,3 εκατ. δολ. σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η FDIC. Η κατάρρευση της θα κοστίσει στην ομοσπονδιακή αρχής περίπου 122,1 εκατ. δολ.

capital.gr

No comments:

Share |