Saturday, March 7, 2009

Lloyd's: Στο κράτος το 70% της τράπεζας

Lloyd's: Στο κράτος το 70% της τράπεζας

Ο Βρετανικός τραπεζικός όμιλος Lloyd's, ο οποίος προέκυψε μετά την εξαγορά της τράπεζας HBOS από τη Lloyd's βρίσκεται πολύ κοντά στη σύναψη συμφωνίας με την κυβέρνηση για την ασφάλιση ενεργητικού ύψους 258 δισ. λιρών.

Η συμφωνία αυτή θα αυξήσει το μερίδιο των φορολογούμενων στην τράπεζα από 43% που είναι τώρα στο 70%. Η συμφωνία προβλέπει ότι η βρετανική κυβέρνηση θα λάβει ως αντάλλαγμα μετοχές χωρίς δυνατότητα ψήφου.

Οικονομικοί αναλυτές αναφέρουν ότι με τη συμφωνία αυτή η τράπεζα πιθανόν να μπορεί να ανταλλάξει κάποιες από τις προνομιούχες μετοχές χωρίς δυνατότητα ψήφου που έχει ήδη η κυβέρνηση, και για τις οποίες η τράπεζα καταβάλλει 12% τόκο, με απλές μετοχές. Κάτι τέτοιο θα είναι εξαιρετικά σημαντικό για τις ταμιακές ροές της Lloyd's.

Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται παρά τις διαρροές στον Τύπο ότι η συμφωνία θα ανακοινωνόταν χθες. «Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται, το διοικητικό συμβούλιο της Lloyd's πρέπει να το σκεφτεί και να συμφωνήσει», δήλωνε πηγή που γνωρίζει τις διαδικασίες.

Η εξαγορά της HBOS από την Lloyd's αποδείχθηκε καταστροφική για τη βρετανική τράπεζα με πολλούς επενδυτές να είναι δυσαρεστημένοι από αυτήν την κίνηση.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |