Sunday, November 23, 2008

GM: Aνοικτό το ενδεχόμενο πτώχευσης

GM: Aνοικτό το ενδεχόμενο πτώχευσης


Το διοικητικό συμβούλιο της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Τζένεραλ Μότορς (GM) εξετάζει "όλα τα ενδεχόμενα", ανάμεσα στα οποία και την κήρυξη πτώχευσης, σύμφωνα με δημοσίευμα που αναρτήθηκε χστην ιστοσελίδα της εφημερίδας Wall Street Journal.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μια τέτοια στάση έρχεται σε αντίθεση με τη θέση του επικεφαλής της GM, Ρικ Ουάγκονερ, ο οποίος δήλωσε στο Κογκρέσο πριν από λίγες μέρες ότι η πτώχευση δεν είναι μια βιώσιμη εναλλακτική επιλογή για την εταιρεία.

Η αυτοκινητοβιομηχανία, σε επιστολή της προς την εφημερίδα, αναφέρει ότι το συμβούλιο εξέτασε το ενδεχόμενο της πτώχευσης, αλλά δεν το έκρινε ως μια "εφικτή λύση για τα προβλήματα της εταιρείας".

Ο Ουάγκονερ μαζί με τους επικεφαλής των εταιριών Ford και Chrysler μετέβησαν την εβδομάδα αυτή στο Κογκρέσο με αίτημα την χορήγηση οικονομικής βοήθειας ύψους 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Την Πέμπτη, δημοκρατικοί βουλευτές ζήτησαν από τους τρεις επικεφαλής να τους παραδώσουν σχέδιο δράσης σε αντάλλαγμα με την όποια οικονομική στήριξη.


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |