Saturday, November 1, 2008

Στο χείλος της «χρεοκοπίας» 2,1 εκατομμύρια Αμερικανοί

Στο χείλος της «χρεοκοπίας» 2,1 εκατομμύρια Αμερικανοί

Το ένα πέμπτο περίπου των Αμερικανών δανειοληπτών οφείλουν σε στεγαστικά δάνεια υψηλότερα ποσά από την τρέχουσα αξία των κατοικιών τους και το ποσό αυτό φαίνεται ότι θα αυξηθεί περαιτέρω. Με άλλα λόγια, εάν πωλούσαν οι συγκεκριμένοι δανειολήπτες σήμερα τις κατοικίες τους, δεν θα κατάφερναν και πάλι να αποπληρώσουν το συνολικό ποσό των δανείων τους.

Την ίδια στιγμή, 2,1 εκατομμύρια Αμερικανοί βρίσκονται στο χείλος της «χρεοκοπίας», σύμφωνα με έκθεση της First American CoreLogic, καθώς οι οφειλές τους είναι κατά 5% υψηλότερες από την αξία των κατοικιών τους. Το γεγονός αυτό καθιστά ένα μεγάλο αριθμό Αμερικανών πολιτών, ευάλωτο στη διαδικασία κατάσχεσης των κατοικιών τους, επισημαίνουν οι οικονομολόγοι.

Σημειώνεται, ότι στην πολιτεία της Νεβάδα, όπου οι τιμές στην αγορά στέγης έχουν υποχωρήσει πάνω από 30%, συγκεντρώνονται οι περισσότεροι Αμερικανοί, οι οποίοι αντιμετωπίζουν αυτό το παράδοξο γεγονός. Αλλες πολιτείες, στις οποίες οι δανειολήπτες δεν έχουν στην κυριότητά τους την πραγματική αξία των κατοικιών τους, είναι η Αριζόνα, η Φλόριντα και η Καλιφόρνια.


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |