Sunday, October 19, 2008

Διεθνείς σύνοδοι μετά τις αμερικανικές εκλογές για την κρίση

Διεθνείς σύνοδοι μετά τις αμερικανικές εκλογές για την κρίση



Τη διεξαγωγή σειράς διεθνών συνόδων με θέμα την οικονομική κρίση, πρότειναν ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ενωση, αρχίζοντας αμέσως μετά τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές της 4ης Νοεμβρίου.

Κατά τη συνάντησή τους στο Καμπ Ντέιβιντ, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους, ο Γάλλος ομόλογός του και προεδρεύων της Ε.Ε., Νικολά Σαρκοζί, και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, συμφώνησαν να έρθουν σε επικοινωνία την επόμενη εβδομάδα με άλλους ηγέτες για να τους ενημερώσουν σχετικά με την πρόταση αυτή της σειράς διεθνών συνόδων.

«Οι ηγέτες θα ενημερωθούν για την ιδέα αυτή και για την πρώτη σύνοδο των αρχηγών κυβερνήσεων που θα διεξαχθεί στις ΗΠΑ αμέσως μετά τις προεδρικές εκλογές», αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση.

Στην πρώτη αυτή σύνοδο «θα εκτιμηθεί η πρόοδος που έχει σημειωθεί στην αντιμετώπιση της κρίσης και θα συμφωνηθούν οι βασικές μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για την αποφυγή μιας παρόμοιας κρίσης και για την διασφάλιση της παγκόσμιας ευημερίας στο μέλλον», προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Στις επόμενες συνόδους θα οριστούν τα συγκεκριμένα βήματα που πρέπει να γίνουν για την εφαρμογή των αρχών αυτών», καταλήγει η κοινή ανακοίνωση της συνάντηση του Καμπ Ντέιβιντ.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |