Sunday, August 31, 2008

Alitalia: Κατέθεσε αίτηση για καθεστώς αναγκαστικής διαχείρισης

Alitalia: Κατέθεσε αίτηση για καθεστώς αναγκαστικής διαχείρισης

Την ώρα που προσπαθεί να καταλήξει σε συμφωνία για την εξασφάλιση της μακροπρόθεσμης επιβίωσής της, η Alitalia κατέθεσε χθες αίτηση να τεθεί υπό καθεστώς αναγκαστικής διαχείρισης. Ο εθνικός αερομεταφορέας της Ιταλίας κατέθεσε αίτημα για προστασία από τους πιστωτές, λόγω χρεοκοπίας. Παρά τις δυσμενείς εξελίξεις, τα δρομολόγια της εταιρείας αναμένεται να συνεχισθούν κανονικά, μέχρι να προχωρήσει η αναδιάρθρωση των δραστηριοτήτων της.

Σύμφωνα με το σχέδιο που συζητείται, τα ζημιογόνα τμήματα θα εξαιρεθούν και τα κερδοφόρα θα εξαγορασθούν από εταιρεία συμμετοχών που αποτελείται από 16 επενδυτές, σε μια προσπάθεια σύστασης ενός μικρότερου αερομεταφορέα με κύρια παρουσία στην ιταλική αγορά.

Αλλά για τη διασφάλιση του μέλλοντος της Alitalia είναι απαραίτητη η εξασφάλιση ξένων επενδύσεων, αλλά και το να πεισθούν τα σωματεία εργαζομένων στην αποδοχή περικοπών εργατικού δυναμικού. Τόσο η Air France-KLM όσο και η Lufthansa έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για επενδύσεις στο νέο ιταλικό αερομεταφορέα που θα συσταθεί.


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |