Friday, March 21, 2008

EdF: Πιθανή υποβολή προσφοράς για Iberdrola, Union Fenosa

EdF: Πιθανή υποβολή προσφοράς για Iberdrola, Union Fenosa

ΣΕ προχωρημένες συζητήσεις για τη σύναψη συμφωνίας, ύψους 100 δισ. δολαρίων, στον ισπανικό τομέα παροχής υπηρεσιών κοινής ωφελείας, η οποία θα μπορούσε να αναδιαμορφώσει το ενεργειακό τοπίο στην Ευρώπη, βρίσκονται γαλλικές και ισπανικές επιχειρήσεις.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στο θέμα, τις οποίες επικαλείται η Wall Street Journal, η Electricite de France συζητά το ενδεχόμενο υποβολής κοινής προσφοράς με την ισπανική κατασκευαστική Actividades de Construcción y Servicios, τόσο για την απόκτηση της Ibredrola όσο και της Union Fenosa – των δύο μεγαλύτερων εταιρειών κοινής ωφελείας στην Ισπανία.

Συμπεριλαμβανομένου του χρέους των εταιρειών, η συνολική αξία των δύο συναλλαγών εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 134 δισ. δολάρια – χωρίς να λαμβάνονται υπόψη τα πιθανά premium.

Παρόλα αυτά, οι ανωτέρω πηγές εκτιμούν πως η συμφωνία δεν είναι ακόμη καθόλου σίγουρη, δεδομένου ότι η EdF ελέγχεται από το γαλλικό κράτος και η ισπανική κυβέρνηση βλέπει με καχυποψία τη δραστηριοποίηση γαλλικών εταιρειών στον εγχώριο ενεργειακό τομέα.

Εκπρόσωποι των ισπανικών ομίλων αρνήθηκαν να σχολιάσουν το θέμα, ενώ η εκπρόσωπος της EdF δήλωσε πως η εταιρεία είναι πρόθυμη να «διαδραματίσει ένα ρόλο» στην αναδιάρθρωση του ενεργειακού τομέα της Ισπανίας, εφόσον οι ισπανικές αρχές δεχθούν θετικά μια τέτοια κίνηση.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |