Saturday, February 9, 2008

Γαλλία: Φυλακίσεις για την υπόθεση Societe Generale


ΤΗ ΦΥΛΑΚΙΣΗ του πρώην trader της Societe Generale Ζερόμ Κερβιέλ, ζήτησε γαλλικό δικαστήριο, για όσο διαρκεί η εξέταση της υπόθεσης απάτης στο γαλλικό κολοσσό. Παράλληλα, ακόμη ένας trader βρέθηκε στο στόχαστρο των γαλλικών αρχών. Σύμφωνα με πληροφίες η αστυνομία ανέκρινε χθες έναν υπάλληλο της χρηματιστηριακής Fimat για τον οποίο υπάρχουν υποψίες συνεργασίας με τον συλληφθέντα Ζερόμ Κερβιέλ.

Ειδικότερα οι αρχές φέρεται να έχουν ενδείξεις ότι ο 32χρονος εργαζόμενος της Fimat «εκτέλεσε» αρκετές από τις εντολές του Κερβιέλ. O γαλλικός Τύπος επικαλούμενος δικαστικές πηγές αναφέρει ότι η Societe Generale έχει δώσει στις αρχές επιπλέον στοιχεία, μεταξύ των οποίων αντίγραφα ηλεκτρονικών μηνυμάτων μεταξύ των δύο trader.

Εκπρόσωπος της εταιρείας Fimat επιβεβαίωσε εξάλλου ότι οι αστυνομικές αρχές πραγματοποίησαν έφοδο στα κεντρικά γραφεία στο Παρίσι. Να σημειωθεί ότι η Fimat ήταν θυγατρική της SocGen και πριν από ένα μήνα συγχωνεύθηκε με την Calyon, τη μονάδα επενδυτικής τραπεζικής της Credit Agricole

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |