Wednesday, January 16, 2008

BOCY: Επιβεβαίωση αξιολογήσεων από Fitch

BOCY: Επιβεβαίωση αξιολογήσεων από Fitch

Τις αξιολογήσεις της Τρ. Κύπρου επιβεβαίωσε σε χθεσινή του έκθεση ο διεθνής οίκος Fitch Ratings. Συγκεκριμένα, επιβεβαιώνεται η μακροπρόθεσμη διαβάθμιση της τράπεζας(IDR) σε Α - με σταθερή προοπτική, η βραχυπρόθεσμη σε F2, το «support rating» (διαβάθμιση στήριξης) της τράπεζας στο 2 και το «individual rating» της σε C. Το individual rating καταγράφει τη δύναμη της τράπεζας να αντεπεξέλθει σε μελλοντικά προβλήματα χωρίς εξωτερική βοήθεια (κεντρική τράπεζα, κυβέρνηση).

«Η αξιολόγηση για το IDR και το individual rating, αντανακλά τη συνεχιζόμενη καλή κερδοφορία και αποτελεσματικότητα της Τρ. Κύπρου, την ικανοποιητική κεφαλαιοποίησή της, τους περιορισμένους κινδύνους αγοράς στους οποίους είναι εκτεθειμένη και τη βελτίωση της ποιότητας των στοιχείων ενεργητικού», σημειώνει η αναλύτρια των Fitch στο Λονδίνο, Adrea Jaehne. Οι αξιολογήσεις λαμβάνουν επίσης υπόψη το ισχυρό franchise της τράπεζας και τη σημασία της στην εγχώρια οικονομία. «Δεδομένης της θέσης “κλειδί” της τράπεζας στην οικονομία και το χρηματοπιστωτικό σύστημα, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η τράπεζα να λάβει στήριξη από τις κυπριακές χρηματοοικονομικές αρχές εάν χρειαστεί», επισημαίνεται.

Αναθεώρηση των αξιολογήσεων της τράπεζας προς τα πάνω αναμένεται να προκύψουν εάν η BOCY ολοκληρώσει με επιτυχία τη στρατηγική επέκτασής της, συνεχίζει τη βελτίωση της ποιότητας ενεργητικού της και διατηρώντας την ισχυρή κερδοφορία και την υγιή της κεφαλαιοποίηση. Πιέσεις στις αξιολογήσεις ενδεχομένως να ασκήσει η ραγδαία πιστωτική επέκταση και/ή τα ρίσκα ολοκλήρωσης των εξαγοραζόμενων εταιρειών της Ανατολικής Ευρώπης που θέτουν σε κίνδυνο την κερδοφορία της τράπεζας, την ποιότητα ενεργητικού ή το κεφάλαιο

STOCKWATCH.COM.CY

No comments:

Share |