Thursday, December 13, 2007

Στον έλεγχο Ψωμιάδη η κυπριακή Universal Bank

Στον έλεγχο Ψωμιάδη η κυπριακή Universal Bank

12/12/2007
00:51


Ενισχύει την θέση του στην Universal Bank (ΤΡΑΓ) ο όμιλος της Ασπίδας, όχι άμεσα, αλλά μέσω μετόχων που είναι φιλικά προσκείμενοι σε αυτήν. Σύμφωνα με πληροφορίες ο όμιλος ελέγχει ποσοστό που κυμαίνεται κοντά ή λίγο πάνω από το 50% και άμεσα θα υπάρξουν και αλλαγές στην διοίκηση της Τράπεζας.



Έτσι μετά την Schoeller Holdings, παρελθόν για την Universal Bank αποτελεί πλέον και η Intership Navigation που κατείχε το 9,6% της τράπεζας. Η Intership, που αγόρασε το ποσοστό αυτό από τον Όμιλο Ασπίς πριν από λίγους μήνες με αντιπαροχή 3,80 ανά μετοχή, προχώρησε στην πώληση των εν λόγω μετοχών που κατείχε στην τιμή των 5 ευρώ ανά μετοχή προς τον κ. Παύλο Σαββίδη, αλλά και σε άλλη ξένη εταιρεία. Το συνολικό κέρδος ανέρχεται για την Intership σε 1,74 εκατ. ευρώ.



Τόσο ο κ. Σαββίδης όσο και η ξένη εταιρεία, της οποίας το όνομα δεν έγινε γνωστό, φέρονται να είναι φιλικά προσκείμενες στον όμιλο Ασπίς. Συνολικά ο κ. Σαββίδης που κατείχε προηγουμένως ποσοστό 6,6% αγόρασε "πακέτο" 322.000 μετοχών, ενώ η ξένη εταιρεία 1.128.000 μετοχές.



Να σημειωθεί ότι πλέον η Ασπίς που αγόρασε πρόσφατα το ποσοστό της εταιρείας Schoeller (25,5%), κατέχει πλέον το 29,5% των μετοχών της εταιρείας, το οποίο είναι στο όριο, που δεν την καθιστά υπόχρεη για την υποβολή Δημόσιας Πρότασης προς όλους τους μετόχους.



Δεύτερος μεγαλομέτοχος της Universal Bank παραμένει από τις αρχές του έτους η Path Holdings, συμφερόντων του Άδωνη Παπαδόπουλου, με 25,49%. Επίσης η Universal Life, που πριν ένα χρόνο κατείχε γύρω στο 60% των μετοχών της Universal Bank, κατέχει σήμερα το 9,99%.



Σημειώνεται πως η μετοχή της Universal Bank ολοκλήρωσε τη συναλλαγή της Τρίτης αμετάβλητη στα 4,98 ευρώ.

CAPITAL.GR

No comments:

Share |