Thursday, December 20, 2007

Δικαίωση Νόρας Δικαίου από Επαρχιακό Δικαστήριο

Δικαίωση Νόρας Δικαίου από Επαρχιακό Δικαστήριο


Το επαρχιακό δικαστήριο Λευκωσίας με σημερινή του απόφαση απέρριψε τις ενστάσεις της δημόσιας εταιρείας Άλκης Χατζήκυριακος (μπισκότα Φρου - Φρου), με τις οποίες επιδιωκόταν η απομάκρυνση της Νόρας Δικαίου από το ΔΣ της εταιρείας. Σύμφωνα με πληροφορίες της StockWatch, το δικαστήριο κατέστησε απόλυτο το προσωρινό διάταγμα που απαγορεύει την απομάκρυνση της κα Δικαίου, εκ των κυρίων μετόχων της εταιρείας, τόσο από το ΔΣ της εταιρείας, όσο και από τα ΔΣ των θυγατρικών εταιρειών και την παρεμπόδιση της να ασκεί τα καθήκοντα της ως μέλος του ΔΣ.

Το διάταγμα του δικαστηρίου εκδόθηκε στο πλαίσιο δικαστικής διαδικασίας στην οποία η κα Δίκαιου ζητούσε τη διάλυση της εταιρείας λόγω καταπάτησης των δικαιωμάτων της και αυταρχικής συμπεριφοράς ως προς τη διοίκηση της εταιρείας από τον πλειοψηφούντα μέτοχο και αδελφό της Άλκη Χατζήκυριακο.

Το δικαστήριο καταδίκασε την εταιρεία στην πληρωμή όλων των εξόδων, ενώ η περαιτέρω εκδίκαση της υπόθεσης ορίστηκε για τις 24 Ιανουαρίου του 2008.

Για την αιτήτρια Νόρα Δίκαιου εμφανίστηκαν οι δικηγόροι Μιχάλης Παπαπέτρου και Πάμπος Ιωαννίδης και για την εταιρεία ο Γεώργιος Τριανταφυλλίδης.

STOCKWATCH.COM.CY

No comments:

Share |