Tuesday, December 11, 2007

Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία την Πέμπτη 350 υπάλληλοι της Αρχής Λιμένων

Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία την Πέμπτη 350 υπάλληλοι της Αρχής Λιμένων

Οι υπάλληλοι της Αρχής Λιμένων Κύπρου ζητούν τη συμπερίληψη της συλλογικής σύμβασης στον προϋπολογισμό της Αρχής Λιμένων για το 2008 (φώτο αρχείου).

Λευκωσία: Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία κατέχονται μεθαύριο Πέμπτη περίπου 350 υπάλληλοι της Αρχής Λιμένων Κύπρου, οι οποίοι ζητούν τη συμπερίληψη της συλλογικής σύμβασης στον προϋπολογισμό της Αρχής Λιμένων για το 2008. Η απόφαση λήφθηκε μετά από έκτακτες γενικές συνελεύσεις των συντεχνιών σε Λευκωσία, Λεμεσό και Λάρνακα και όπως δήλωσε το μεσημέρι από το λιμάνι Λεμεσού ο εκπρόσωπός τους Παύλος Τσίσος, «η απόφαση αυτή λήφθηκε κατόπιν ψηφοφορίας και δεν πρόκειται να ανασταλεί εκτός εάν η Βουλή ενημερώσει ότι δεν προτίθεται να εγκρίνει τον προϋπολογισμό ως έχει, αλλά θα αναστείλει την έγκριση του μέχρι να συμπεριληφθεί και η συλλογική μας σύμβαση που έχει λήξη από το 2006».

«Η όλη προσπάθεια που έγινε στη συλλογική σύμβαση 2004-2006 ήταν όπως οι υπάλληλοι της ΑΛΚ να αναβαθμιστούν, ώστε να κατέχουν τις ίδιες θέσεις με αυτές που βρίσκονται στον ευρύ δημόσιο τομέα και να συνάδουν με το νέο κρατικό μισθολόγιο», είπε ο κ.Τσίσος και πρόσθεσε «τίποτα περισσότερο δεν επιτεύχθηκε ή δεν διεκδικήσαμε από αυτά που υπάρχουν στο δημόσιο τομέα».

FILELEFTHEROS

No comments:

Share |