Tuesday, March 6, 2012
Οι 20 πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο
Οι 20 πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο
Το περιοδικό Forbes αντιμετωπίζει πλέον μια σημαντική πρόκληση καθώς το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg δημοσιεύει μια νέα κατάταξη των δισεκατομμυριούχων του κόσμου, η οποία ενημερώνεται σε καθημερινή βάση με τις μεταβολές στην καθαρή περιουσία τους λόγω των διακυμάνσεων των τιμών των μετοχών και των επιχειρηματικών εξελίξεων. Φέροντας την ονομασία το Δείκτης Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg, πρόκειται ουσιαστικά για μια μορφή του καταλόγου δισεκατομμυριούχων του Forbes, ο οποίος δημοσιεύεται μόνον μια φορά το χρόνο, αυτή τη φορά όμως σε πραγματικό χρόνο.
Ενώ οι τρεις πρώτες θέσεις είναι οι ίδιες και στις δύο λίστες, αλλά η κατάταξη παρακάτω παρουσιάζει σημαντικές αποκλίσεις. Ο ιδρυτής του ΙΚΕΑ Ingvar Kamprad, για παράδειγμα, κατέχει την τέταρτη θέση στο δείκτη του Bloomberg, ενώ βρίσκεται στην 162η στη λίστα του Forbes, κυρίως επειδή ο ίδιος ισχυρίζεται ότι δεν είναι ο ιδιοκτήτης της εταιρείας του (αν και το Bloomberg θεωρεί ότι είναι).
Τώρα πια όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να μαθαίνουν σε καθημερινή βάση πώς πραγματικά κατατάσσονται οι πιο πλούσιοι άνθρωποι στο κόσμο. Οι περιουσίες που αναφέρονται στη παρακάτω κατάταξη των 20 πλουσιότερων προέρχονται από το Δείκτη Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg κατά την ημερομηνία της δημοσίευσης του άρθρου (06/03/12).
1. Carlos Slim Helú (Μεξικό), περιουσία 68,4 δισ.δολάρια
2. William Henry Gates III (ΗΠΑ), περιουσία 62,1 δισ.δολάρια
3. Warren E. Buffett (ΗΠΑ), περιουσία 44,3 δισ.δολάρια
4. Ingvar Kamprad (Σουηδία), περιουσία 42,7 δισ.δολάρια
5. Bernard Arnault (Γαλλία), περιουσία 42,5 δισ.δολάρια
6. Amancio Ortega Gaona (Ισπανία), περιουσία 38,9 δισ.δολάρια
7. Lawrence Joseph Ellison (ΗΠΑ), περιουσία 38,2 δισ.δολάρια
8. Charles De Ganahl Koch (ΗΠΑ), περιουσία 33,9 δισ.δολάρια
9. David Hamilton Koch (ΗΠΑ), περιουσία 33,9 δισ.δολάρια
10. Eike Fuhrken Batista (Βραζιλία), περιουσία 29,7 δισ.δολάρια
11. Mukesh D. Ambani (Ινδία), περιουσία 26,5 δισ.δολάρια
12. Li Ka-Shing (Κίνα), περιουσία 25,6 δισ.δολάρια
13. Sheldon Gary Adelson (ΗΠΑ), περιουσία 25 δισ.δολάρια
14. Christy R. Walton (ΗΠΑ), περιουσία 25 δισ.δολάρια
15. Stefan Persson (Σουηδία), περιουσία 24,5 δισ.δολάρια
16. Jim C. Walton (ΗΠΑ), περιουσία 23,5 δισ.δολάρια
17. Lakshmi N. Mittal (Ινδία), περιουσία 23,2 δισ.δολάρια
18. Samuel Robson Walton (ΗΠΑ), περιουσία 23 δισ.δολάρια
19. Liliane Bettencourt (Γαλλία), περιουσία 22,8 δισ.δολάρια
20. David K.R. Thomson (Καναδάς), περιουσία 22,6 δισ.δολάρια
source: alithia.com.cy
IIF: «Πάνω από 1 τρισ. ευρώ το κόστος μιας ελληνικής χρεοκοπίας»
IIF: «Πάνω από 1 τρισ. ευρώ το κόστος μιας ελληνικής χρεοκοπίας»
Για «σημαντικές και καταστροφικές» επιπτώσεις από μια άτακτη ελληνική χρεοκοπία προειδοποιεί το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF), λίγα μόνο εικοσιτετράωρα πριν την εκπνοή της προθεσμίας για τη συμμετοχή των ιδιωτών στο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.
Σε επίσημο έγγραφό του, το οποίο έχει στην κατοχή του το Reuters, το IIF επισημαίνει ότι μια άτακτη χρεοκοπία της Ελλάδας θα καθιστούσε κατά πάσα πιθανότητα απαραίτητη την εξωτερική στήριξη της Ισπανίας και της Ιταλίας, ενώ θα οδηγούσε σε απώλειες άνω του 1 τρισ. ευρώ για την ευρωζώνη.
«Υπάρχουν μερικές πολύ σημαντικές και καταστροφικές συνέπειες, οι οποίες θα προέκυπταν από μια άτακτη χρεοκοπία της Ελλάδας», αναφέρεται στο έγγραφο του IIF.
source: protothema.gr
«Εφυγαν» καταθέσεις €70 δισ. από το 2009
«Εφυγαν» καταθέσεις €70 δισ. από το 2009
Καταθέσεις ύψους 70 δισ. ευρώ έχουν αποσυρθεί από τις ελληνικές τράπεζες από το 2009 μέχρι σήμερα όπως δήλωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγ. Βενιζέλος. Σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι έχει μεγάλη σημασία να ενθαρρυνθεί το κίνημα επιστροφής των καταθέσεων στις τράπεζες, ώστε να βοηθηθούν η οικονομία και η ανάπτυξη.
«Από το 2009 έχουν αποσυρθεί καταθέσεις ύψους 70 δισ. ευρώ και από αυτά μόνο 16 δισ. έχουν φύγει με εμβάσματα στο εξωτερικό, και όχι στην περιβόητη Ελβετία. Περισσότερο φεύγουν σε άλλες χώρες όπως είναι -για παράδειγμα- η Μεγάλη Βρετανία» σημείωσε ο υπουργός προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι «πολλά δισεκατομμύρια βρίσκονται σε σπίτια, σε στρώματα και σε σεντούκια», τόνισε.
Για το ίδιο θέμα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φιλ. Σαχινίδης ανέφερε ότι «σε αυτούς που τα έχουν βγάλει στο εξωτερικό, εκείνο το οποίο θα τους κατοχυρώσει για να φέρουν ξανά πίσω τα χρήματα τους είναι η ομαλή υλοποίηση του PSI, η διασφάλιση και η διαμόρφωση σταθερών συνθηκών και προοπτικών στην Ελλάδα για να ξέρουμε πλέον ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος, κακώς τα βγάλανε και να τα επιστρέψουν πίσω».
Για τις καταθέσεις που φυγαδεύτηκαν σε τράπεζες του εξωτερικού χωρίς να έχουν φορολογηθεί ο κ. Σαχινίδης προανήγγειλε τη διενέργεια φορολογικών ελέγχων. Η κυβέρνηση, όπως είπε ο κ. Σαχινίδης, βρίσκεται σε συνεργασία με κυβερνήσεις άλλων χωρών αναγνωρίζοντας ότι προκύπτουν δυσκολίες λόγω εμπλοκής της Ε.Ε., η η οποία εκφράζει αντιρρήσεις από μονομερείς πρωτοβουλίες ή διμερείς πρωτοβουλίες.
source: stockwatch.com.cy
Alapis: Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 από την ΚΠ Μαρινόπουλος
Alapis: Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 από την ΚΠ Μαρινόπουλος
Αίτηση υπαγωγής της στη διαδικασία εξυγίανσης κατέθεσε η κατά 100% θυγατρική εταιρεία της Alapis, ΚΠ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ, συνυποβάλλοντας νέο επιχειρηματικό σχέδιο εξυγίανσης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 99 του Ν.3588/2007, όπως αυτές αντικαταστάθηκαν με το άρθρο 12 του Ν.4013/2011.
Η δικάσιμος της αίτησης προσδιορίστηκε να συζητηθεί ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών την 02/05/2012.
source: naftemporiki.gr
Βροχή απολύσεων το 2012
Βροχή απολύσεων το 2012
Αύξηση για έβδομο συνεχή μήνα κατέγραψε το Φεβρουάριο η ανεργία ενισχύοντας τις εκτιμήσεις ότι οι συνθήκες στην αγορά εργασίας επιδεινώνονται, καθώς ολοένα και πιο πολλές επιχειρήσεις απολύουν υπαλλήλους για να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές προκλήσεις που επιφέρει η κρίση.
Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε πριν από λίγο η Στατιστική Υπηρεσία, ο αριθμός των ανέργων στο τέλος Φεβρουαρίου του 2012 άγγιξε νέο επίπεδο ρεκόρ φτάνοντας 37.874 στα άτομα.
Με βάση τα στοιχεία διορθωμένα για εποχικές διακυμάνσεις, που δείχνουν την τάση της ανεργίας, ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων το Φεβρουάριο 2012 αυξήθηκε στα 32.827 πρόσωπα σε σύγκριση με 32.247 τον προηγούμενο μήνα.
Από τον Ιούλιο του 2011, όταν η καταστροφική έκρηξη στο Μαρί επιδείνωσε τις οικονομικές συνθήκες, ο αριθμός των ανέργων παρουσιάζει συνεχή αύξηση.
Σε σύγκριση με το Φεβρουάριο του 2011 σημειώθηκε αύξηση 8.068 προσώπων ή 27,1% που αποδίδεται κυρίως στους τομείς των κατασκευών (αύξηση 1.817 ανέργων), του εμπορίου (αύξηση 1.782), των δραστηριοτήτων υπηρεσιών παροχής καταλύματος και υπηρεσιών εστίασης (αύξηση 1.243), της μεταποίησης (αύξηση 1.059), της δημόσιας διοίκησης (αύξηση 584), καθώς επίσης και στους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας όπου σημειώθηκε αύξηση 100 ανέργων.
Κατά επαγγελματική κατηγορία, οι περισσότεροι άνεργοι συγκεντρώνονται στην κατηγορία των καθαριστών, κλητήρων και ανειδίκευτων εργατών που ανέρχονται στους 9.133. Ακολουθούν οι άνεργοι στην κατηγορία υπαλλήλων υπηρεσιών και πωλητών με 7.537, οι γραφείς δακτυλογράφοι και ταμίες με 5.588 άνεργους.
Οι περισσότεροι άνεργοι έχουν ηλικία 30-39 (4.629) ενώ ακολουθούν οι ηλικίες 40-49 με 4.064 άνεργους και οι ηλικίες 50-59 με 3.346 άνεργους. .
Με βάση το μορφωτικό επίπεδο οι περισσότεροι άνεργοι είναι απόφοιτοι μέσης γενικής εκπαίδευσης και ανέρχονται σε 16.020 άτομα και ακολουθούν αυτοί με στοιχειώδη εκπαίδευση (10.394).
Οι περισσότεροι άνεργοι βρίσκονται στη Λάρνακα και ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου (11.845) και Λευκωσία (11.158).
Οι λιγότεροι άνεργοι είναι στην επαρχία Πάφου (5610).
Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat η ανεργία έφθασε το 9,6% τον Ιανουάριο, παρουσιάζοντας τη δεύτερη μεγαλύτερη αύξηση στην Ευρώπη μετά την Ελλάδα.
source: stockwatch.com.cy
Subscribe to:
Posts (Atom)